В’язень Кремля з Херсона Олександр Шумков перебуває в лікарні

14:24, 23 жов. 2019
 
В’язень Кремля з Херсона Олександр Шумков перебуває в лікарні

Олександр Шумков, якого вчора вивезли з колонії №4 російського міста Торжок, зараз перебуває в лікарні УФСВП. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила тітка херсонського політв’язня Людмила Шумкова.

За словами родички незаконно утримуваного в Росії херсонця, його переведення до лікарні УФСВП пов’язане з оголошеним ним голодуванням. Інформацію про це Людмилі Шумковій повідомив адвокат Олександра Роман Лизлов.

До слова, в Торжку сьогодні триває розгляд справи щодо незаконного тримання Олександра Шумкова у штрафному ізоляторі - за його відсутності.

Нагадаємо, учора з’явилась інформація про те, що херсонець, в’язень Кремля Олександр Шумков був вивезений з колонії міста Торжок, у якій відбуває покарання за участь у діяльності "екстремістської" організації, до одного зі слідчих ізоляторів Москви.

Олександр Шумков потрапив до колонії №4 міста Торжок Тверської області 5-го квітня. Перед цим кілька днів про його місце перебування не було жодної інформації. Разом з Олександром Шумковим до цієї ж колонії етапували ще одного політв’язня, кримчанина Володимира Балуха. Останній, наразі, вже на свободі на території України.

Засудили до відбування покарання херсонця 4-го грудня в Брянській області. Суд призначив йому покарання – чотири роки колонії загального режиму. Сторона обвинувачення закидала йому участь у діяльності екстремістської організації. Йдеться про "Правий Сектор", членом якого Олександр був протягом кількох років.

На момент, коли його затримали російські спецслужби у серпні 2017-го року, Олександр служив у Збройних силах України. Пізніше стало відомо, що він перебуває у СІЗО в Росії.

14-го жовтня 2019 року Олександр Шумков оголосив голодування, яке наразі триває уже дев’ятий день.

Ілля Контішев.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі