Політв’язня Олександра Шумкова перевели до московського СІЗО

17:11, 22 жов. 2019
 
Політв’язня Олександра Шумкова перевели до московського СІЗО

Херсонця Олександра Шумкова, якого незаконно засудили в Росії за членство в забороненій на території РФ організації "Правий Сектор", вивезли з колонії міста Торжок, де його утримували, до одного зі слідчих ізоляторів Москви. Про це повідомляється на сторінці у Facebook ініціативи Свободу Олександру Шумкову - FreeShumkov.

До повідомлення прикріплено кілька скрінів з соціальних мереж. На одному з них російський правозахисник Григорій Міхнов-Вайтенко повідомляє, що в колнії №4 міста Торжок Олександр Шумков більше не числиться.

Кореспонденти Суспільного слідкуватимуть за інформацією, подробиці - у наступних публікаціях.

Нагадаємо, Олександр Шумков потрапив до колонії №4 міста Торжок Тверської області 5-го квітня. Перед цим кілька днів про його місце перебування не було жодної інформації. Відомо, що разом з Олександром Шумковим до цієї ж колонії етапували ще одного політв’язня, кримчанина Володимира Балуха. Останній, наразі, вже на свободі на території України.

Засудили до відбування покарання херсонця 4-го грудня в Брянській області. Суд призначив йому покарання – чотири роки колонії загального режиму. Сторона обвинувачення закидала йому участь у діяльності екстремістської організації. Йдеться про "Правий Сектор", членом якого Олександр був протягом кількох років.

На момент, коли його затримали російські спецслужби у серпні 2017-го року, Олександр служив у Збройних силах України. Пізніше стало відомо, що він перебуває у СІЗО в Росії.

14-го жовтня 2019 року Олександр Шумков оголосив голодування, яке наразі триває уже восьмий день.

Ілля Контішев.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі