Чи годують вовків у херсонському зоокуточку та в якому вони стані, - дізнавались кореспонденти Суспільного (ВІДЕО)

14:56, 22 жов. 2019
 
Чи годують вовків у херсонському зоокуточку та в якому вони стані, - дізнавались кореспонденти Суспільного (ВІДЕО)

У соцмережах херсонці почали писати про те, що вовків у херсонському зоокуточку погано годують і не займаються їх лікуванням. Наша знімальна група вирушила до звіринця, не попередивши заздалегідь керівництво підприємства "Гарантія", яке ним опікується, про свій приїзд.

На годиннику близько 10:30. Вовки, які утримуються у херсонському зоокуточку, очікують на сніданок. На п’ятьох тварин – майже дев’ять з половиною кілограмів розмороженої курятини (вага разом з металевим відром). Ми підрахували: на одного вовка виходить десь один кілограм 860 грамів м’яса. Вовків годують двічі на день, розказує Тетяна Важник, завідувачка господарства херсонського зоокуточку:

"Зараз зимовий період. Два з половиною кілограми на одну особину. Так само риба - півкіло".

У соцмережах почали постити фото семирічної вовчиці Музи. На них видно, що тварина облисіла. Це сталося через підшкірного кліща, пояснює нам Олексій Хутковський, головний інженер міського комунального підприємства "Гарантія":

"У нас захворіла одна вовчиця приблизно два місяці тому. Вона пройшла курс антибіотиків. Зараз перебуває у післяреабілітаційному періоді. Ветеринар. У нас укладено договір з ветеринаром з Миколаєва. Добрий лікар із зоопарку. Він до нас приїздить. Ми йому телефонуємо".

Херсонка Інна Головенко відвідала зоокуточок 17-го жовтня:

"Їздили годувати вовків. Там було зачинено - санітарний день. Нас пустили, адже у нас були повні пакети їжі - ми принесли фарш, кістки. Ми побачили морозилку, в ній були окорочка. Стояло відро з їжею, яка розморожувалась. Ми попросили тварин погодувати при нас. Факт у тому, що вовчиця у жахливому стані. Вона вся облізла, в ранах. Я спитала у працівника. Він сказав, що у неї підшкірний кліщ, що приїздив ветеринар і щось призначив. Я прийшла наступного дня поцікавитись про вовчицю. Мені сказали, що нічого не роблять".

На своїй сторінці у Facebook директор "Гарантії" Ігор Семенчев написав:

"В квітні 2019-го року під час планового огляду диких тварин у вовчиці "Музи" ветеринарним лікарем Миколаївського зоопарку Полянською А. було виявлено підшкірний кліщ. Призначений курс лікування "Амоксициліном", проведена гельмінтизація та стерилізація всіх вовчиць".

Ветеринарка Анна Полянська телефоном ситуацію прокоментувала так:

"Мій останній візит в херсонський зоокуточок був десь 3-4 місяці тому, коли співробітники куточку звернулися до нас з проханням стерилізації вовків. Ми простерилізували усіх сук, які були не стерилізовані. Стан тварин був задовільний. Мені надсилали фото. Ми домовились про те, що я поїду в Херсон і подивлюся на вовків. Але, на жаль, нестача часу не дала мені можливості це зробити, тому коментувати ситуацію щодо хвороби шкіри я не можу. Я по телефону запропонувала можливе лікування, але зійшлися на тому, що тварин треба дивитися особисто, і вже потім призначати лікування".

Ми будемо стежити за ситуацією та зустрінемось з ветеринаркою під час її приїзду до херсонського зоокуточка.

Оксана Хлєбус, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі