Завершився фестиваль "Кіноджем" (ВІДЕО)

20:33, 21 жов. 2019
 
Завершився фестиваль

У Херсоні завершився п’ятий Міжнародний фестиваль "Кіноджем". Церемонія закриття та нагородження розпочались сьогодні о 17-й. Протягом тижня команди-учасниці знімали короткометражні фільми, які глядачі переглядали на великому екрані у кінотеатрі "Multiplex".

Протягом тижня, поки тривав  фестиваль, конкурсанти могли взяти участь у безплатних майстер-класах, тематика яких розгалужена, говорить організатор фестивалю Устин Данчук.

До початку показу глядачі почали збиратися в холі кінотеатру. Денис Самойлов говорить, що відпросився з робити, щоб подивитись аматорське кіно.

"У нас жанр – "Знайдена плівка". Персонажі також дуже цікаві. У нас було мало часу, та ми усі студенти фізмату пішли після пар дружно знімати фільм. Після зйомок залишилися на костюмах такі відбитки. Ми йшли по місту, усі просили сфотографуватися. Було досить весело", - розповідає учасниця фестивалю "Кіноджем" Альона Головачова.

Ангеліна Мельніченко, учасниця фестивалю "Кіноджем":

"Нам дістався жанр "Детектив". Герой – це жертва, людина, ні в чому не винна. Він є жертвою обставин. І також супергерой. Знімався фільм за один день, тому що були деякі труднощі в моєму ліцеї. Тому ми зробиди зйомки за один день. Це неймовірна можливість для тих, хто хоче стати режисером, тому що ти пробуєш, дізнаєшся, чи подобається тобі процес".

Член журі Артур Сумароков говорить, що цього року команди-учасники плуталися у жанрах.

Переможцями конкурсу "Фільм за тиждень" стали команди "Стар Пейперс" з фільмом "Гуру", "Світлячок" з фільмом "Амонг Р", проект "Літаюча квітка" із фільмом "Міст". У конкурсі "Фільм року" перемогли мультфільми "Майстер світла" та український мультфільм "Поки не настане темрява", а також фільм "Хорорскоп" у жанрі "Експериментальне кіно".

Олена Протопопова, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі