У міському суді Херсона відбулась засідання щодо судна "MRIYA" (ВІДЕО)

16:48, 21 жов. 2019
 
У міському суді Херсона відбулась засідання щодо судна

Сьогодні у Херсонському міському суді відбулося слухання, де мали розглядати клопотання про зняття арешту із судна "MRIYA".

Передувала засіданню акція протесту під будівлею суду, через що на початку засідання начальник слідчого відділу головного управління СБУ Андрій Просняк заявив про відвід суду:

"На даний час кримінальне провадження стосовно саме речового доказу "MRIYA" та капітана перебувають у відомстві підрозділу, який дислокується у місті Києві. Таким чином, вимушений заявити відвід через те, що дане провадження, точніше, розгляд даного клопотання не підсудний даному суду, що є підставою для заявлення відводу. Окрім того, варто зазначити, що останній тиждень ми спостерігаємо значну кількість мітингів і масових заходів під Херсонськими апеляційним і міськими судами стосовно вказаного судна, що я не можу розцінювати інакше, як тиск на суд".

Дмитро Никифоров, адвокат власника судна:

"Я думаю, що такі фіктивні способи затягування судового процесу, як заявлення відводів, лише відтерміновують проведення судового засідання по суті щодо розгляду питання про скасування арешту. Оскільки "крити" більше нічим, сторона обвинувачення просто затягує час. Я ще раз наголошую, що підстава для відводу – це упередженість судді при розгляді справи. Тобто, нам надали якийсь фактаж про те, що виділили окреме кримінальне провадження, не зрозуміло яке і з яких підстав, і далі заявили клопотанням про відвід. Тобто нам заявили заперечення по суті для того, аби уникнути розгляду по суті".

Нагадаємо, 10-го серпня 2019-го року в порту "Херсон" українські правоохоронці провели обшук на судні "MRIYA" через те, що 2015-го воно під назвою "VILGA" заходило у закриті порти окупованого Криму. 13-го серпня Херсонський міський суд не заарештував танкер. Наступного дня прокуратура Криму оскаржила це рішення і 19-го серпня апеляційний суд області скасував рішення міського суду й заарештував "MRIYA". 20-го серпня співробітники СБУ та державної прикордонної служби виконали рішення.

Аліна Олефір.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі