У Херсоні обговорювали питання щодо розробки плану, необхідного для отримання кредиту від ЄБРР (ВІДЕО)

17:42, 18 жов. 2019
 
У Херсоні обговорювали питання щодо розробки плану, необхідного для отримання кредиту від ЄБРР (ВІДЕО)

У Херсонському виконкомі зустрілися представники громадських організацій, які опікуються розвитком міського транспорту, зі співробітниками німецької компанії, що спеціалізується на транспортному плануванні та моделюванні. Обговорювали подальшу розробку плану сталої мобільності, необхідного для отримання кредиту від ЄБРР на купівлю 50 тролейбусів.

На зустріч прийшли члени трьох громадських організацій: "Херсон. Транспорт 2.0. Перезавантаження", "Транспорт Херсонщини" і "Херсонський контроль". За словами цих громадських діячів, вони з 2017-го року займаються питанням поліпшення послуг громадського транспорту. Ярослав Концевий розповів, чому він тут:

"Це міжнародна компанія, яка презентує свій досвід, тому що Херсон зараз готується до розробки і транспортної моделі, і плану сталої мобільності. Послухаємо, що вони пропонують. Вони беруть участь у тендері, який оголосить ЄБРР у рамках цього кредиту на тролейбуси, які ми беремо".

Представник компанії, яка ймовірно розроблятиме план сталої мобільності, Даніель Вольф говорить, що сьогоднішня зустріч буде корисною для їх подальшої роботи:

"В розробці цього плану ми будемо співпрацювати з групою цих активних громадян. Тому що це важливо – план сталої мобільності вимагає кооперації з місцевими партнерами".

Артур Мадатян, радник Херсонського міського голови, додає:

"29-го жовтня буде підписано угоду між КП і Європейським банком, а також міською радою на грантову частину. Це відбудеться у Маріуполі під час Міжнародного інвестиційного форуму".

Гроші, які планують отримати від Європейського банку реконструкції та розвитку, підуть і на купівлю тролейбусів, і на оптимізацію та оновлення тролейбусних мереж, розказує Дмитро Карлюка:

"Наприклад, буде змінено рух 3-го і 4-го тролейбусів. І на Генерала Алмазова плануємо провести електромережу, там буде тролейбусна зупинка".

Нагадаємо, 16-го жовтня депутати Херсонської міської ради погодились на кредит у десять мільйонів євро від ЄБРР на купівлю 50 тролейбусів. Цей кредит надається комунальному підприємству "Херсонелектротранс" без застави та під гарантію Херсонської міськради строком на 13 років.

Наталія Тимофєєва, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі