У Херсоні провели ходу проти торгівлі людьми (ВІДЕО)

16:01, 18 жов. 2019
 
У Херсоні провели ходу проти торгівлі людьми (ВІДЕО)

Хода за свободу - сьогодні відбулася акція до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми. Херсон втретє долучився до неї. Учасники з плакатами та парасольками пройшлися середмістям.

На акцію зареєструвалося 30 людей, говорить організаторка і голова громадської організації "Успішна жінка" Анжела Литвиненко.  Сьогоднішню ходу, продовжує жінка, проводять для того, щоб розказати, що рабство і торгівля людьми досі присутні в Україні і за її межами:

"На сьогоднішній день рівень міграції і еміграції дещо збільшився в Україні. Ми маємо повідомляти людям, як відбувається вербовка, і те, що є різноманітні форми експлуатації, притягнення до примусової проституції, трудова експлуатація, примусове жебракування. Люди їдуть, щоб покращити свій матеріальний стан, але, на жаль, потрапляють у рабство. Втратити, навіть, своє здоров’я".

Учасники акції рушили від залізничного вокзалу. Далі - пішохідною зоною проспекту Ушакова до площі Свободи.

В руках учасників - плакати і чорні парасольки. Останні, за словами Анжели Литвиненко, використали для привернення уваги людей до ходи. Також роздавали листівки, де зібрана інформація, як не потрапити у рабство, на що звертати увагу і контакти організацій, де можуть допомогти у разі виникнення проблеми. 

Ольга Ляшенко, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі