У Херсоні ошукані інвестори хочуть самі добудувати своє житло (ВІДЕО)

18:43, 15 жов. 2019
 
У Херсоні ошукані інвестори хочуть самі добудувати своє житло (ВІДЕО)

"Кооператив на сьогодні тільки в стані створення. По завершенні цього процесу, думаю, питання депутати підтримають, навіть сумніву немає", -  так пояснив Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко пайовикам, які сьогодні прийшли до міської ради. Люди звернулись з приводу недобудованої багатоповерхівки за адресою Перекопська, 181, А, де вони придбали квартири.

"У мене жінка, дочка. Зараз ми чекаємо на цю квартиру якомога скоріше, тому що ми живемо на зйомній квартирі.  Платимо гроші там, і тут заплатили. Якомога скоріше хочеться зайти і жити в своєму житлі. Два роки тому заплатили. Будинок був майже готовий - можна заходити скоро і жити. А забудовник з кожним днем все затягував і затягував будівництво", - каже Денис Федоров придбав квартиру у будинку на Перекопській, 171А.

Землю, на якій стоїть будівля до 2020 року орендує приватне підприємство "РС-ДНІПРО".  У 2011-ому була подана декларація на будівництво багатоповерхівки "Південенерго". Через недопуск посадовців та невиконання приписів декларацію було скасовано у 2017-ому, - сказав начальник управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міської ради Ростислав Маршак:

"На сьогоднішній день стоїть 10-ти поверховий будинок. Ми не знаємо, що там в середині, не знаємо, як велась технічна документація, хто буде відповідати, Якщо в будинку щось трапиться. У нас є фото, Де видно, що є плити, Використані після пожежі. Якщо плита перегоріла, Опора всередині неї не винесе повного навантаження. Щоб закінчувати будівництво, потрібно щоб комісія провела лабораторні дослідження".

У будинку 60 інвесторів. Один квадратний метр коштував 400 доларів, - сказав юрист Ярослав Ващук, який представляє інтереси пайовиків:

"Жодного дозвільного документу у законному порядку оформлено не було. Їхня проблема - в їхніх руках. Максимум, Що вони можуть вимагати від держави, міськради, - це допомога в організаційних питаннях: реєстрація кооперативу. Оформлення земельної ділянки і дозволу на будівництво".

"Люди прийшли з ініціативою створення кооперативу і ініціативою добудови цього будинку, попросили нашого сприяння. Я зібрав тут керівників земельного департаменту, будівельної інспекції, реєстраційної служби, щоб допомогти зареєструвати цей кооператив, щоб люди могли отримати документи на земельну ділянку, і відповідно доробити ремонти в свої квартирах. Всі пайщики повинні бути враховані", - говорить Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко.

"Керівник "Південенерго" Іван Навроцький мертвий. Його спадкоємці ще не вступили у права керівництво підприємством", – сказав юрист Ярослав Ващук. Ми намагалися зв’язатися з фірмою-орендарем "ПС-Дніпро": телефони не обслуговуються. "ПС-Дніпро" і до сьогодні перебуває на імені покійного Навроцького.

У подібному стані в Херсоні 5 будівель, які зводила "Південенерго": Патона, 25, Залаегерсег 21Б, Бериславське шосе, 2Б та Преображенська,49,- сказав начальник управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міської ради Ростислав Маршак.

Нагадаємо, "Південенерго" –  херсонська будівельна компанія, створена 1998 року. Компанія поєднує функції замовника, інвестора та підрядника, продає житло. Генеральним директором "Південенерго" був Іван Навроцький. Чоловік помер в січні цього року, від травм отриманих біля одного з розважальних закладів у Херсоні. Висновки судмедекспертів – ушкодження черепа і забій головного мозку з крововиливом.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі