Як на Херсонщині боряться зі сказом диких тварин (ВІДЕО)

16:26, 10 жов. 2019
 
Як на Херсонщині боряться зі сказом диких тварин (ВІДЕО)

У Херсонській області триває кампанія з боротьби зі сказом диких тварин – вакцину розкидають з літаків над полями. Щоб побачити, як реалізується програма, кореспонденти Суспільного поїхали до Каховки.

Один з літаків проходить технічний огляд перед польотом. Інші вже вилетіли. Починають працювати з шостої ранку, говорить оператор автоваку Василь Леурда. Вакцина від сказу надходить у брикетах.

Програма з боротьби зі сказом диких м’ясоїдних тварин – лисиць, вовків, борсуків та інших - діє по всій території України. На Херсонщині її реалізують другий рік. Цього разу охоплено територію у 20 391 квадратний кілометр. Це більше півмільйона доз вакцини, говорить Олександр Розломій, виконувач обов’язків начальника Каховського районного управління Держпродспоживслужби.

Програма фінансується з державного бюджету. У разі продовження її у наступні роки, говорить Олександр Розломій, Херсонщина зможе вийти на європейські показники та забути про сказ диких тварин. Вакцина не шкодить домашнім тваринам, які можуть випадково з’їсти корм. За сприятливих погодних умов роботу завершать за тиждень.

Олена Протопопова, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі