Херсонські учні зібрали допомогу для дітей-сиріт Донеччини (ВІДЕО)

15:36, 9 жов. 2019
 
Херсонські учні зібрали допомогу для дітей-сиріт Донеччини (ВІДЕО)

Допомогу вихованцям Покровського центру для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що у Донецький області, зібрали учні 2-ої школи Херсона.

П’ятикласниця Ангеліна Салімоненко розповідає, що з першого класу бере участь у благодійних акціях, які проводяться в школі.

 

Окрім того, що діти збирають теплі речі та продукти, на перервах вони плетуть маскувальні сітки для військовослужбовців. До роботи  долучаються як учні молодшої, так і старшої школи. Сьогодні тут працюють четверокласники.

Директор Херсонської школи № 2 Віталій Хоменко розповідає, що від початку бойових дій на Сході, у навчальному закладі  проводяться різні благодійні акції, щоб зібрати допомогу військовим та мирним жителям Донбасу:

"Ось коли державні свята в Україні, ми ж святкуємо не лише в нашій школі, але і в родинах. Люди на лінії фронту бажають  також відчути цю потрібність і необхідність,  тому різні смаколики, малюнкир від дітей, увага будь-яка їм завжди це буде приємно".

Усі зібрані  сьогодні речі учні 2-ої  школи передали волонтерам громадського об’єднання «Маскувальна сотня». «Коли ми їдемо на Волноваху, заїжджаємо в Покровськ», - говорить  волонтер Сергій Куштим:

"На подарунки реагують дорослі військові, як і діти – це бурні емоції, посмішки, обійми. Це дуже цінно психологічно. Основа того, що про них хтось пам’ятає. Там діти від нуля до 16 років. Ті, хто жив там, вони потім женяться, виходять заміж і народжують дітей. Їм не надається житло. Вони залишаються в цих кімнатах. Заводять сім’ї. І ці речі їхнім новонародженим дітям, і дітям старшого віку. Це речі для школи, розвиваючі ігри. В принципі речі - це взуття, одяг".

Анна Тонг, Олександр Шепель.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі