У Херсоні підбили підсумки цьогорічного ЗНО (ВІДЕО)

17:59, 8 жов. 2019
 
У Херсоні підбили підсумки цьогорічного ЗНО (ВІДЕО)

Підсумки зовнішнього незалежного оцінювання сьогодні оприлюднили у Херсоні. Директор регіонального центру Максим Кирпенко говорить, що визначили пріоритетні напрямки роботи, які департамент та викладачі мають врахувати у підготовці учнів до ЗНО наступного року:

"Це результат середнього рівня. Якщо ми говоримо у порівнянні з результатами України, є в нас певні досягнення, є питання, які потрібно обговорити в тісному колі зі спеціалістами. Бо є проблемні регіони, де потрібно звернути увагу на якість вивчення окремих предметів".

Максимальні 200 балів з математики набрали двоє херсонських школярів, каже Максим Кирпенко. Непогані результати цього року з історії України:

"Можна говорити про доволі непогані окремі результати з математики, можна говорити загалом про доволі непогані результати з історії України. Це – тенденція загальноукраїнська. Тобто, в цьому році Історію України склали всі доволі непогано. І доволі непогані результати, якщо говорити і про міста, і про райони".

У зовнішньому незалежному оцінюванні з історії України участь взяли 6 343 випускники, з них найбільше – учні загальноосвітніх шкіл (2 462). Найвищі показники в учнів ліцеїв та гімназій. Понад 37 відсотків ліцеїстів склали ЗНО на 160-200 балів, такі ж результати показали майже 30 відсотків учнів гімназій.

Тестування з математики складав 4 361 учасник. 1 399 – учні загальноосвітніх шкіл. Двоє школярів з Херсона набрали максимальну кількість – 200 балів. Майже 22 відсотки учасників не подолали мінімальний поріг. Серед учнів закладів професійно-технічної освіти такий показник у майже 60 відсотків. Найкращі результати показали учні ліцеїв – понад 53 відсотки з них отримали від 160 до 200 балів. 

Цього року результати зовнішнього незалежного оцінювання зараховувалися як оцінки за державну підсумкову атестацію, каже Максим Кирпенко:

"Вперше в нас цього року складали державну підсумкову атестацію заклади професійно-технічної освіти і вищі навчальні заклади 1-2 рівнів акредитації. Вони вперше цього року складали державну підсумкову атестацію з математики та історії України".

Загалом, говорить Максим Кирпенко, кращі результати на цьогорічній зовнішній незалежні атестації показали учні Каховки, Нової Каховки та Херсона.

Аліна Олефір, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі