Херсонське підприємство "Мікрон" відучора не працює (ВІДЕО)

17:52, 1 жов. 2019
 
Херсонське підприємство

Херсонське підприємство "Мікрон" відучора не працює. Про це нам розповів представник Херсонського Національного корпусу Валерій Дьомін:

"З 30 вересня ми блокуємо завод "Мікрон", щоб не заїжджали сюди фури і щоб він не працював, цей завод щодня травив людей, багато місцевих жителів скаржились, щоб в них проблеми зі здоров`ям, нікого відучора ми не пускаємо, будемо стояти тут поки не буде закрито на офіційному рівні завод, ми тут і вночі, і вдень".

За парканом на вулиці Чайковського - завод "Мікрон". Сировина, яку він використовує у своїй роботі, небезпечна для довкілля і місцеві жителі скаржились на самопочуття, – каже представник Херсонського Національного корпусу Владислав Руденко:

"Місцеві завжди скаржились, ми телефонували директору, він казав, що лише в тестовому режимі працює, влада лише на папері працювала, ми будемо блокувати тут до тих пір, поки завод взагалі не закриють, адже на його роботу немає дозвільних документів".

На території заводу, за парканом, окрім охоронця на 11 – ту годину нікого немає. Чоловік не захотів говорити. За коментарем ми звернулися до виконуючого обов’язків заступника міського голови, начальника юридичного відділу Херсонської міської ради Андрія Щербини. Вчора виконком прийняв рішення призупинити діяльність цього підприємства.

"Даним рішенням ми вказали, що необхідно вжити заходи щодо призупинення діяльності до усунення шкідливого впливу викидів до навколишнього середовища, якщо воно не зупиниться, то ми будемо змушені звернутись до суду щодо заборони зовсім такої діяльності на території міста Херсона", - говорить виконувач обов’язків заступника міського голови, начальник юридичного відділу Херсонської міської ради Андрій Щербина.

Нагадаємо, 14 серпня люди вперше зібралися на акцію проти діяльності заводу "Мікрон". Вони скаржилися на пил, який постійно викидало підприємство. Тоді керівництво заводу відмовилося спілкуватися з кореспондентами на камеру. Пікетувальники не дали вантажівкам проїхати на завод. "Мікрон" працює два місяці, спеціалізується на випуску суміші, що використовується при виготовленні асфальту.

Аліна Мокляк, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі