У Херсонському окружному адмінсуді відбулась екскурсія для ліцеїстів (ВІДЕО)

8:32, 27 вер. 2019
 
У Херсонському окружному адмінсуді відбулась екскурсія для ліцеїстів (ВІДЕО)

Екскурсія у приміщенні суду: зала засідань, архів, кабінети суддів. Двадцять учнів академічного ліцею імені Олега Мішукова познайомилися з діяльністю Херсонського окружного адміністративного суду. Були на цій екскурсії й кореспонденти Суспільного.

"Досить часто у нас проходять такі зустрічі. Наразі судова гілка влади закрита, але ми намагаємося її відкрити для людей і дітей. Дні відкритих дверей проводяться для того, щоб комуніціювати судову гілку влади, щоб ми були ближче до суспільства, щоб це було відкрите", - говорить помічниця голови Херсонського окружного адміністративного суду Наталя Осадчук.

Знайомство розпочалося у залі судових засідань. Про структуру, діяльність і справи, які розглядаються в окружному адміністративному суді, дітям розказує заступниця керівника апарату Олена Гладунова.

У залі, говорить заступник директора Херсонського академічного ліцею імені Олега Мішукова Віталій Марюхно, присутні учні, які вчаться на спеціальності "міжнародні відносини" і три-чотири роки посилено вивчають правознавство. 

Із зали засідань одинадцятикласники переходять до канцелярії, звідти - до архіву. Групі розказують і показують, як зберігаються справи.  

Кристина Кушнеренко говорить, що не шкодує, що прийшла на екскурсію. Додає, що правознавством захоплюється вже три роки, є переможницею олімпіад з цієї дисципліни. Зараз готується до турніру юних правознавців, який відбудеться за місяць у Рівному.

Потім одинадцятикласників проводять до кабінету головного судді. Олег Бездрабко розказує про судову систему і відповідає на запитання учнів.  

Ольга Ляшенко, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі