Херсонець Микола Просторов став абсолютним чемпіоном Кубка України зі стрибків на батуті (ВІДЕО)

15:49, 25 вер. 2019
 
Херсонець Микола Просторов став абсолютним чемпіоном Кубка України зі стрибків на батуті (ВІДЕО)

Абсолютним чемпіоном відкритого Кубка України зі стрибків на батуті, що проходив в Одесі, став херсонець Микола Просторов. А до цього у Мінську на Других Європейських іграх він завоював срібну медаль у синхронних стрибках на батуті. З Миколою Просторовим зустрілися кореспонденти Суспільного.

"Я став абсолютним чемпіоном Кубка України зі стрибків на батуті, який проходив в Одесі", - говорить Микола Просторов, абсолютний чемпіон України зі стрибків на батуті.

Спортсмен зізнається, що це був найважчий Кубок України дял нього. У фіналі - чотири виступи поспіль, без відпочинку:

"Було достатньо важко, тому що у нас кубкова система, яка не дуже стосується нашого виду спорту. Це так само, як у футболі: спочатку 16 людей , потім – вісім, чотири і потім дві людини. Через це важко було виступати. Ти виступаєш один за одним. Немає можливості ні відпочити, ні відновитися. Тому було важко. У синхроні ми виграли - було легко, у синхроні у нас немає конкуренції".

Конкуренція є лише на міжнародних змаганнях, говорить Микола:

"Останні років чотири я виїжджаю на міжнародні змагання і орієнтуюся на них. Ось там велика конкуренція, там треба перемагати, там необхідно ставати чемпіоном, намагатися конкурувати з іншими спортсменами з інших країн. Кубки України і чемпіонати України для мене – це один із етапів. Це нібито контрольне тренування - приїхати, показати свої комбінації та далі їхати на міжнародні змагання. Ось яскравий момент для мене – нагородження. Було приємно стояти. У залі десь п’ять тисяч людей. Приємно, коли називають наші імена. Звичайно, хотілося бути переможцями. "Срібло" теж добре".  

На Других Європейських іграх у Мінську Микола Просторов у парі з київським батутистом Антоном Давиденком в категорії "синхронні стрибки" завоював срібло. Говорить, що від золота їх відділяло півбали:  

"Могли взяти "золото", але я в кінці комбінації зробив грубу помилку - я доторкнувся і це нам коштувало півбали. Тому ми і програли "золото". Але ми не засмучуємося".

Зараз основна мета, говорить тренер Ігор Молчанов, - потрапити на Олімпійські ігри:

"Зараз йде відбір на Олімпійські ігри, отримання ліцензій. Для того, щоб отримати ліцензію, конкурувати, ми зараз працюємо над технікою. Ми ще більше покращуємо результати, відпрацьовуємо першу довільну і другу. Є ще у нас резерв на першій комбінації, де Микола може ще вищі отримувати оцінки. Так само і на другій комбінації. Це дозволить Миколі потрапляти до фіналу".

Ольга Ляшенко, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі