Завтра у Херсоні зустрічатимуть звільнених з російського полону моряків

17:06, 18 вер. 2019
 
Завтра у Херсоні зустрічатимуть звільнених з російського полону моряків

Завтра, 19-го вересня, до Херсона прибудуть наші військові моряки Михайло Власюк, Віктор Беспальченко та Сергій Чуліба, які повернулися з російського полону. О 14:00 на площі Свободи їх зустрічатимуть рідні та близькі разом з громадою міста. Там працюватимуть кореспонденти Суспільного.

Онлайн-трансляцію зустрічі дивіться на нашій сторінці у Facebook.

Полонені Росією українці повернулись до України 7-го вересня близько 14:00. Літак із ними приземлився в київському "Борисполі". Моряків, яких Росія захопила в листопаді 2018-го року, а також інших бранців Кремля обміняли за схемою "35 на 35".

Нагадаємо, у ніч на 25-те листопада 2018-го року два українських військових катери "Бердянськ" та "Нікополь" у супроводі буксиру "Яни Капу" вийшли з порту Одеси у напрямку Маріуполя. Вони мали пройти Керченською протокою, щоб вийти в Азовське море. В акваторії Чорного моря біля Керченської протоки російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. Згодом російські катери заблокували українські судна та обстріляли їх. Поранення дістали шестеро осіб. Загалом на трьох катерах було 23 людини та одна собака.

Андрій Усов, Ілля Контішев, світлина: https://krapka.club

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі