Сьогодні Херсон інспектують на доступність для людей з інвалідністю (ВІДЕО)

17:12, 16 вер. 2019
 
Сьогодні Херсон інспектують на доступність для людей з інвалідністю (ВІДЕО)

Вони пройдуться тротуарами, проїдуться у громадському транспорті, відвідають адміністративні будівлі, розважальні комплекси та кафе. Близько 20-ти херсонців разом з командою "Доступно. UA" перевірятимуть Херсон на доступність для людей з інвалідністю. Відгуки залишатимуть у соцмережі. Проект "Доступно. UA", говорить його організатор Дмитро Щебетюк, діє три роки і мета його - дослідити і поліпшити інфраструктуру міст.

Перед початком інспектування Херсона організатор проекту Дмитро Щебетюк зустрівся з його жителями.

Півгодини Дмитро розказував, з чого розпочався проект "Доступно. UA" та чому людина з інвалідністю не є "людиною з обмеженими можливостями".

Дмитро Щебетюк каже, що місто перевірятимуть три дні, а за результатами створять онлайн-мапу, де вкажуть місця, зручні для людей з інвалідністю та не пристосовані для відвідування.

На зустріч прийшов херсонець Валерій Безверхий. Про недоступність Херсона хлопець знає не з чуток. Говорить, що до багатьох закладів потрапити без сторонньої допомоги не може.   

Взяти участь у перевірці міста на доступність вирішив велосипедист Ярослав Концевий. Говорить, що знає, наскільки є високими бордюри і які перешкоди на доріжках. 

Після зустрічі учасники проекту поділилися на групи, визначилися з вулицями та об’єктами і вирушили інспектувати.

Завтра з 10-ї в учасників проекту "Доступно. UA" запланована перевірка середмістя Херсона. Кореспонденти Суспільного візьмуть участь у цьому рейді. 

Ольга Ляшенко, Олександр Шепель.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі