"Хлопець без кісток": херсонський спортсмен готується до міжнародних змагань (ВІДЕО)

16:08, 16 вер. 2019
 

12-річного херсонця Артема Соловйова-Крекшу тренери називають хлопцем без кісток. Вид мистецтва, яким він займається, має назву цирковий каучук. Херсонець став переможцем всеукраїнських конкурсів і учасником телешоу, а зараз готується до міжнародних змагань.

Артем Соловйов-Крекша у 12 років є неодноразовим призером міжнародних циркових конкурсів та володарем всеукраїнських премій. Він був учасником телешоу "Україна має талант. Діти".  Майже половину свого життя, говорить хлопець, він займається цирковим мистецтвом:

"Взагалі це синтез танцю, гімнастики та акробатики, які доповнюють один одного. І так виходить танець. Взагалі мама привела мене до студії. Я почав займатися десь з семи років. Перші три роки в мене так собі виходило. І в мене не було бажання тренуватися, тому що я не розумів, як це. А потім у років дев’ять я зрозумів і розпочав вже більш охоче тренуватися. На сцені - це такий сплеск адреналіну виходить. І ці люди, багато людей навколо тебе, і це відчуття, яке не можна передати".

Юрій Нестеров, один з тренерів Артема, допомагає йому ставити акробатичні трюки в номерах:

"Одразу помітив, що у нього здібності й талант, як буває у вихованців, коли у них є талант, і вони розвивають його в роботі. Кропітка робота. Тобто, у Артема є і талант, і він хоче розвиватися. Він творча людина. Це дуже цікаво і це дає результати. Я був спортсменом, потім я був на шоу "Україна має талант" і ми спілкувалися з танцівниками, з цирковими, і після цього я почав працювати у цирку. Я працював у різних шоу і спілкувався з різними артистами. В Херсоні це не так поширено. Більше танцями займаються. У нас є одна циркова студія, де діти займаються. Хотілося, щоб більше цього було".

Мати Артема Оксана Соловйова розповідає, що її син займається у Херсоні і на кілька тижнів їздить на навчання до київських тренерів. Поєднувати такий графік зі школою непросто, говорить жінка, але Артем вчиться добре.

"Він народився в нас такий, що він міг і на шпагати сідати, і такий гнучкий був. Тому я з дитинства знала, чим він буде займатися.  Спочатку він займався в студії "Джин-рох". Потім стали десь щось шукати, додаткових вчителів з хореографії, з акробатики. На даний час у Артема є повітряне кільце, полотна, декілька номерів кауч, ми зараз шукаємо якісь нові реквізити, щось таке нестандартне, щось таке цікаве. Я дивлюся вистави "Дю Солей", я дивлюся виступи якихось фахівців, артистів, різних конкурсів. Мрію на даний момент теж поїхати до Німеччини на якісь конкурси. Монте-Карло – це найбільш відомий конкурс, який є серед циркових артистів".

Наталія Лігай займається з Артемом танцями:

"Для мене Артем – це унікальна дитина. Просто зазвичай такі діти народжуються у родині циркових артистів, у котрих вже закладено в генах. А це ось такий своєрідний самородок, який досяг самостійно, за допомогою педагогів, які разом з ним працювали. І, мабуть, все ж таки його бажання. Це справді унікальність, тому що будова такого хребта, взяти скластися ось так паралельно – це не дано будь-кому. Це все одно природні дані, над якими він працює".

Євген Довгаленко, тренер:

"Таких дуже мало. Він працює. Що йому не скажи - він все робить. Він хоче досягти тих вершин у своєму віці, що дорослі не досягають. І з ним дуже приємно працювати, бо у нього є повноцінна віддача. В залі він може проводити по вісім годин. Це для дорослих недосяжно".

Зараз родина планує вивести Артема на міжнародну циркову арену, говорить матір Артема. Щоб зібрати на це гроші, разом з друзями влаштовують концерти і посилюють графік тренувань.

Олена Протопопова, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі