У Херсоні відбулась зустріч із дипломантками літературного конкурсу "Коронація слова" (ВІДЕО)

8:10, 12 вер. 2019
 
У Херсоні відбулась зустріч із дипломантками літературного конкурсу

Сьогодні херсонці зустрілися з українськими письменницями у рамках бібліотечного проекту "Книгомандри". До Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва імені Бориса Лавреньова приїхали Ярина Каторож та Марина Смагіна - письменниці у стилі "фентезі", романи яких були дипломантами міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова".

Проект "Книгомандри" перетнув екватор, говорить Ірина Тарадименко, завідувачка науково-методичного відділу бібліотеки імені Лавреньова.

Марина Смагіна видала дві книги. Свій шлях до читачів розпочала з конкурсу "Коронація слова", розповідає письменниця.

Під час зустрічі з читачами у Херсоні письменниці побували в Херсонському державному університеті та Політехнічному коледжі. Ярина Каторож приїхала зі Львова, херсонські читачі зустрічали тепло, говорить письменниця. До своїх романів авторка робить ілюстрації.

12-го вересня письменниці вирушать на зустріч з читачами у Бериславі.

Нагадаємо, "Книгомандри" - це проект Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва імені Бориса Лавреньова. Проект спрямований на популяризацію української літератури за допомогою організації зустрічей з відомими українськими письменниками та онлайн-трансляцій цих заходів. Проект "Книгомандри" став переможцем конкурсу програми "Створюємо інноваційний культурний продукт" Українського культурного фонду. Бібліотека імені Бориса Лавреньова отримала грант на суму близько 300 тисяч гривень на реалізацію проекту впродовж травня-жовтня 2019-го року.

Олена Протопопова, Олександр Шепель.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі