В Олешківських пісках відбувся ультрамарафон (ВІДЕО)

21:00, 9 вер. 2019
 
В Олешківських пісках відбувся ультрамарафон (ВІДЕО)

Ультрамарофонській пробіг відбувся у Раденську Олешківського району. В ньому взяли участь 95 спортсменів з різних областей України. Там побували кореспонденти Суспільного.

Стартували учасники о 4-ій годині. У  пробігу на дистанції 50 кілометрів взяли участь 20 бігунів.

За 2 години 45 хвилин першим на дистанції 50 кілометрів фінішував учасник з Києва Андрій Лисенко. Розповідає, що втретє бере участь у змаганні:

"Емоції переповнюють. Найбільше моє враження – це схід сонця. Це просто фантастика! Хоча б через це варто бігти. Складні умови були – це пісок. Втомлюються ноги. Сонце також втомлює організм. Треба багато пити, а немає де пити. Погода зовсім чиста, хмар немає. Відповідно, спекотно. Але є вітерець - могло бути гірше. У нас старт був о 4-ій ранку, тому половина дистанції була без сонця".

На дистанції 20 кілометрів першою серед жінок стала Анна Гуделайтіс з Дніпра. Дівчина десять років займається спортивним орієнтуванням. Говорить, що біг у складних умовах є чудовою підготовкою до міжнародних турнірів:

"Мені сподобалось. Я вже бігала по цій пустелі 24 години, це був Чемпіонат України з рогейну (вид спортивного орієнтування). Важко, але не так сильно, як в горах. 20 кілометрів я подолала за 2 години 35 хвилин. Було складно останні шість кілометрів, тому що пісок рихлий і бігти було неможливо".

Серед чоловіків першим фінішував Андрій Єрьоменко. За фахом він електрозварювальник. Усю дистанцію чоловік біг босоніж.

Марія Тимощук пробігла 10 кілометрів за 1 годину 10 хвилин.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі