У Херсоні завершився фестиваль "НеInstaMama" (ВІДЕО)

16:36, 9 вер. 2019
 
У Херсоні завершився фестиваль

"НеInstaMama" - фестиваль, присвячений мамам у декреті, вперше відбувся у Херсоні. Проект тривав понад півроку. Кореспонденти Суспільного бачили, чим він завершився.

Проект "НеInstaMama" розпочався з ідеї про фотовиставку, яка б показала справжнє життя мам у декреті, розповідає одна з ініціаторок психологиня Марія Козлова.

Фотографиня Катерина Артеменко розповідає, що починали фотопроект із себе та родин ініціаторок, згодом показати свої будні в декреті погодилися й інші херсонські мами. Знімали вдома, на кухні, на вулиці, у звичайних локаціях, говорить жінка.

В рамках фестивалю презентували збірку терапевтичних розповідей про мам у декреті, каже одна з ініціаторок проекту Анастасія Соболь. Кошти від продажу збірки йдуть на допомогу вихованцям будинку малюка:

"У мене в руках - збірка терапевтичних оповідань, в якій ми зібрали цікаві історії від мам-психологів. Ми у них запитували, як вони прожили перший час після народження дитини, які вони емоції та почуття проживали, як вони могли впоратися з якимись негативними емоціями. І вони тут описують у цій збірці своїй всі почуття, свої емоції і як вони змогли подолати складнощі материнства".

На фестивалі були представлені різні локації, ярмарки хенд-мейду, херсонці могли поспілкуватися з психологами, послухати лекції про взаємовідносини в родині та про здоровий спосіб життя. Одну з локацій організатори фестивалю назвали "Зоною Анти-стрес".

Олена Протопопова, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі