У херсонській школі відмовились від першовересневих кульок (ВІДЕО)

15:02, 2 вер. 2019
 
У херсонській школі відмовились від першовересневих кульок (ВІДЕО)

У херсонській школі №32 сьогодні пролунав перший дзвоник. Керівництво школи та батьки вирішили запровадити нову екологічну традицію. Яку саме, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

"Діти були ініціаторами цього. Про нашу екологія, як вона пов’язана зі святом Першого дзвоника? Ми звикли до того, що запускають у небо різнокольорові кульки. Але, якщо глибше подивитися на цю проблему, латексна різнокольорова кулька - вона за своїми фізичними властивостями - це звичайний пластик. Я вже не говорю про те, що період розпаду цієї кульки - більше чотирьох років, а якщо там ще є стрічка - то це більше ста. Тому таким чином ми намагалися хоча б трохи захистити нашу екологію, відмовилися цього року від різнокольорових кульок і прекрасний замінник - це дзвіночки, з якими сьогодні були першокласники", - розповідає Володимир Педченко, директор Херсонської загальноосвітньої школи №32.

Учениця першого класу Анастасія Борисова говорить, що дзвіночок їй сподобався:

"Він дуже красивий і я буду його зберігати, як пам’ять".

Екологічну акцію підтримує і класна керівничка Насті Ірина Дігтієвська:

"Наша школа працює над екопроектом, тому ми відмовилися від кульок і вирішили зробити такі подаруночки першокласникам, як жовто-блакитні дзвіночки зі стрічкою "У перший раз - у перший клас".

Ілля Контішев, Олександр Шепель.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі