На Херсонщині від отруєння хімічними речовинами загинули корови (ВІДЕО)

18:40, 27 сер. 2019
 
На Херсонщині від отруєння хімічними речовинами загинули корови (ВІДЕО)

Шестеро корів померло у селі Польове Каланчацького району через отруєння хімічними речовинами. Про це кореспондентам Суспільного розповів голова Мирненської ОТГ Андрій Сучок.

У тварин, які померли, було взято матеріали на експертизу для встановлення причини отруєння.

Жителі села Польове написали заяву до поліції.

Помідорне поле поруч із пасовищем належить приватному підприємству "Органік Сістемс". Телефоном ми зв’язалися з його виконавчим  директором Віталієм Вірченком. Коментувати ситуацію він відмовився доти, поки не з’являться офіційні результати експертизи.

Андрій Сучок, голова Мирненської ОТГ

"Ці корови були роздуті. Зі слів жителів, носоглотки у них були обпечені. Кілька корів довели до села, люди намагалися врятувати їх. Сподіваємось, вони будуть жити далі. Приїхала ветеринарна служба, взяла аналізи. Санітарна служба взяла зразки землі і трави. Зараз ми чекаємо на результати. Дуже чекаємо на них! Бо так просто корови не могли потруїтися. За останні три роки це перший випадок. Як говорять місцеві, була обробка хімією поля, що межує з пасовищем. Вітер був сюди. Саме 22-го і вигнали корів перший день сюди. Мені телефонували. Поки що це неофіційна інформація, та в м’ясі і крові корів знайшли нитріт. Ми чекаємо офіційних документів і на основі них ми будемо подавати позов до суду. Будемо звертатися до керівництва цієї фірми, тому що ми повинні відстоювати інтереси громади, людей, які тут знаходяться".

Оксана Страмнова, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі