На Херсонщині перевіряють вагу вантажівок: скільки виявлено порушень (ВІДЕО)

15:56, 17 сер. 2019
 
На Херсонщині перевіряють вагу вантажівок: скільки виявлено порушень (ВІДЕО)

За добу представники Укртрансбезпеки та облавтодору перевірили 481 вантажівку. Зафіксували 21-не порушення. Скалали акти та нарахували суму сплати за проїзд 8 тисяч 176 євро. Про це кореспондентам Суспільного розповів виконувач обов’язків начальника Чорноморського міжрегіонального Управління Укртрансбезпеки Микола Стрижак. На сьогодні в області діють два вагових комплекси. На одному з них побувала наша знімальна група.

16-те серпня, 20-та година. Стаціонарний габаритно-ваговий комплекс на посту "Консул" біля села Чорнобаївки.

"Безпосередньо інспектор разом з патрульними поліцейськими вказують напрямок транспортних засобів на заїзд на наш стаціонарний комплекс. Проходимо в автоматичному зважуванні. Якщо виявляє перегруз, то оператор вагового контролю зводить машину в сторону і тоді інспектор вживає заходи. Я можу вам дати зведення за вчорашню ніч, тобто ми беремо з 20-ої години 15.08 до 8-ої години ранку 16.08. На цьому стаціонарному пості перевірено 383 транспортних засоби, з них виявлено десять порушень вагових параметрів. Складені розрахунки на суму сплати за проїзд – 2 591, 80 євро", - розповідає Микола Стрижак, виконувач обов’язків начальника Чорноморського міжрегіонального Управління Укртрансбезпеки.

На момент зйомки інспектори зупинили одну фуру. Її перевантаження становило більше шести тонн. Водій спілкуватися із журналістами відмовився.

"Даний автомобіль рухався з Полтавської до Миколаївської області. Його маршрут становить 580 кілометрів. Загальна маса - 46 тонн 300 при допустимій - 40 тонн. Має наявний перегруз майже шість з половиною тонн. У нього також є перевищення навантаження на вісь близько 2,5 тонн. Попередньо, тут сума сплати за проїзд - 1 757 євро", - говорить Микола Стрижак.

На посту "Консул" працювала і робоча група для забезпечення здійснення вагового контролю в Херсонській області.

"Увійшли ДФС, СБУ, Укртрансбезпека, облавтодор. Ми спостерігаємо, як відбуваються вагові заходи та оформлення документів. Результати, які були перед нами… Ми спостерігали, що цей ваговий комплекс обробляв за день 35-45 замірів ваги за день. Нами вчора з 19-ї години вечора до 8-ї години ранку було зроблено… Не нами, а облавтодором було зафіксовано, і через ваги пройшли біля 450 транспортних засобів", - розповідає Богдан Ковальов, радник голови Херсонської обласної державної адміністрації.

Анна Тонг, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі