Мешканці багатоповерхівки у Херсоні скаржаться на незаконну прибудову (ВІДЕО)

20:19, 14 сер. 2019
 
Мешканці багатоповерхівки у Херсоні скаржаться на незаконну прибудову (ВІДЕО)

Мешканці будинку по вулиці Чорноморській, 32, що у Херсоні, виступають проти прибудови до їх багатоповерхівки балкону. Сьогодні з ними поспілкувалися кореспонденти Суспільного.

Власник квартири на першому поверсі Григорій Голубєв розповідає, що на спорудження балкону дозволу він не давав. Сусіди вище та поряд з його квартирою не на камеру розповіли, що документів не підписували:

"Вона у мене просила дозвіл. Щоб я підписав дозвіл на будівництво балкона другого поверху. Я їй відмовив. Вона почала незаконно будувати стійки. Все стала будувати незаконно. Жодних документів вона мені не надавала. Немає проекту. Чому вона вийшла на таку відстань? Зі мною ніхто це не погоджував".

Зараз тут зведені чотири колони та залита плита перекриття. Дружина власника квартири на першому поверсі Людмила Голубєва говорить, що через цю споруду у кімнату перестало надходити світло:

"Ось подивіться, яка у мене ця кімната світла. Така ж сама кімната була і тут. Зараз чотири колони і підлогу вже вона поклала - ось так темно. Це трошки сонечко, а ось трохи якби вечір - повністю темінь і ми світло вмикаємо".

Директорка обслуговуючої організації "Дніпровець" Тетяна Згадова говорить, що шість власників квартир у цій багатоповерхівці звернулися до неї 17-го липня зі скаргою на незаконне будівництво. 7-го серпня вона написала листа до державної архітектурно-будівельної інспекції:

"Мешканці з першого поверху, які живуть під тією квартирою, - вони письмової згоди не давали. Вірніше, дала дочка, але вона не власниця квартири. Відкриваючи таке будівництво, я вважаю (і так написано скрізь, і так повинно бути), потрібно отримувати згоду сусідів знизу, зверху, зліва і зправа. Такої згоди не було. Коли почався цей самобуд, голова підійшла, але їй жодних дозвільних документів не надали".

З власницею квартири на другому поверсі, до якої прибудовується балкон, нам поспілкуватися не вдалося. Кореспондентам Суспільного ніхто не відчинив двері. Ми надаємо їй можливість у будь-який зручний час викласти свою позицію.

Начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міської ради Ростислав Маршак кореспондентам Суспільного прокоментував цю ситуацію так:

"8-го серпня була відкрита перевірка з цього питання. З’ясовано, що це самобуд. У п’ятницю буде закінчена перевірка. Буде складено акт і дано припис. Припис буде: "Зупинити всі види робіт". І другий припис буде наданий: "Зайти у правове поле". Тобто, вирішити питання приведення у відповідність з діючим законодавством. Але ж привести у відповідність вона не зможе, бо немає такого закону, щоб будувати на другому поверсі балкон. Закон говрить, що на це дається два місяці. Якщо протягом двох місяців не буде зрушено питання з місця, то буде подане питання щодо приведення у первинний стан. Тобто, знесення. За два тижні вона буде притягнута до адміністративної відповідальності. Сума буде 8 500 гривень".

Андрій Усов, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі