В Херсоні перебувають волонтери португальської благодійної асоціації "Янголи милосердя"

18:52, 1 сер. 2019
 
В Херсоні перебувають волонтери португальської благодійної асоціації

Херсонка Олена Осадчук близько 20 років проживає у Лісабоні. Волонтерською діяльністю займається з 2014-го. Сьогодні жінка до обласного госпіталю ветеранів та інвалідів війни привезла постільну білизну для поранених військових.

Серед підопічних "Янголів милосердя" - діти з притулків, пацієнти онкологічних медичних закладів, а також військові, які постраждали під час війни на Сході.

Цього разу "Янголи милосердя" зібрали постільну білизну для обласного госпіталю інвалідів та ветеранів війни. Начальник госпіталю Валерій Тимошенко розповідає, що тут завжди раді допомозі та гостям, тому що окрім фізичного лікування  бійці потребують психологічної підтримки. Засобів психологічної реабілітації багато, - продовжує Валерій Тимошенко, - серед них естетичні, як наприклад картини Федора Романова на стінах госпіталю.

Інтерес до України в Європі зараз зростає, - говорить Альона Осадчук. Жінка викладає українську в Португалії, закордонні українці намагаються зберігати зв’язки з батьківщиною, - продовжує волонтерка.

Олена Протопопова, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі