Учасники соціального проекту "Змінимо країну разом" отаборилися на узбережжі Джарилгацького лиману (ВІДЕО)

16:42, 30 лип. 2019
 
Учасники соціального проекту

До села Красного Скадовського району приїхали учасники соціального проекту "Змінимо країну разом". Це діти та педагоги з різних регіонів України, зокрема з Луганщини та Донеччини. Протягом двох тижнів вони будуть обмінюватися досвідом, знайомитися з українськими та європейськими традиціями, реалізовувати нові педагогічні технології. У таборі сьогодні побували кореспонденти й Суспільного.

У таборі учасники проекту "Змінимо країну разом" четвертий день. За цей час встигли познайомитися та завести нових друзів, вчора був День української культури, а сьогодні – День моря, розказують сестри Безсонови з Дніпра.

"Ми в цьому таборі відпочиваємо вже другий рік. Сьогодні ми проводимо квест, там, де ми вкрали море. І діти будуть по карті шукати скарби по всьому табору", - говорить Анастасія Безсонова, яка приїхала до табору з Дніпра.

Поліна приїхала з Луганщини, з міста Кремінна. В таборі подобається, говорить дівчина, але іноді сумує за домом.

Віталій Шаманський приїхав до табору з Кіровоградщини:

"Дуже легко налагоджується зв’язок, тому що всі діти добрі, дружні".

Остап Мруць приїхав до табору зі Львівщини:

"Моє село називається Нагачів. Там є дуже великий ліс, можна гарно погуляти. Я думаю, там подобається кожному".

У проекті працюють викладачі з різних міст. Олександр Нескромний з Краматорська привіз із собою гітару. Ввечері діти збираються разом, щоб співати українські пісні.

Поліна Колб – журналістка з Києва. Взяла участь у проекті, тому цікаво з дітьми, говорить дівчина. Для них приготувала спеціальну програму:

"З Донецької області привезла свій майстер-клас, де за допомоги гри діти підвищують інфомедійну грамотність".

З погодою учасникам проекту пощастило, говорить директорка табору Ольга Сергієнко. У Красному море мілке, тому завжди тепле, що дозволяє більше часу купатися:

"Красне вважається оздоровницею, яка йшла по грязелікуванню, ще в радянські часи дуже славилася. Це зараз її знову підіймають, знову акцентують на ній увагу. І саме кліматичні умови для дітей, які з дихальними розладами, фізичними, діти-інваліди. І, я думаю, наступного разу вони знову до нас приїдуть через наше мілке, але тепле море".

Олена Протопопова, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі