Як проходило голосування у прикордонному Генічеському районі (ВІДЕО)

19:03, 21 лип. 2019
 
Як проходило голосування у прикордонному Генічеському районі (ВІДЕО)

У Генічеському районі сьогодні працює 51 виборча дільниця. За  словами, Гульнарни Бекірової заступниці голови Генічеської райдержадміністрації , всі дільниці розпочали свою роботу вчасно о 8 годині.

У селищі міського типу Новоолексіївці - 5 виборцих дільниць. Це дільниця № 650 196. За кількістю виборців вона велика. Тут мають проголосувати 1618 людей.

Як розказала Гульнара Бекірова -  заступниця голови Генічеської райдержадміністрації, на сьогодні у Новоолексіївці проживають близько восьми тисяч кримських татар.

"П’ять років іде війна, цей район єдиний в Генічеському, де є тимчасова межа з Кримом, ми змогли цих «зелених чоловічків» зупинити. Ми сьогодні чекаємо миру. Щоб сьогодні були звільнені політв’язні. Питання про Крим повинно бути на першому місці" , - сказала Гульнара Бекірова заступниця голови Генічеської райдержадміністрації, дружина політв’язня Едема Бекірова

Це виборча дільниця 650 197 . Ярослав Трусов голосує вперше. Хлопець через суд  домігся права голосувати на цих виборах.

"Я виїхав до Києва з 7 липня була вступна кампанія і не міг перевірити себе у списку. Приїхав 17 липня і прийшов сюди, а в списках нема. Сказали, що нічого не можна зробити, але я дізнався, що через суд це можна вирішити. 0:310:37 Сам суд тривав 20 хвилин, а тяганина з документами тривало півдня. За Конституцією я маю право голосувати і якщо, я хочу, то я його повинен використати. Я сподіваюсь, що ці вибори змінять нашу країну, бо і на цих президентських, і на парламентських виборах  почала голосувати молодь", - розповів Ярослав Трусов, який через суд відстояв право брати участь у виборах.

 

"Можливо мій голос стане вирішальним. Хочеться змін у нашій країні. Мені здається, що досить вже над нами знущатися. Я хочу своїм голосом підтримати наш народ, який зараз хоче змін у нашій країні, - говорить Андрій Дяченко, який прийшов проголосувати.

У місті Генічеську сьогодні працювали 11 дільниць. Ця виборча дільниця № 650 190 розташована у школі № 4. Тут у списках - 1271 людина. За розміром ця дільниця середня. Ми запитали у людей чого вони чекають від цих виборів ?

"Ставлення влади до людей, щоб відремонтувати дороги – це найголовніше. Обіцяють підвищення пенсії, заробітної плати, але люди пересуваються дорогами, тому  це найголовніше", - розповіла Анна Стельмахова, яка прийшла проголосувати.

 

 

"Ажіотажу немає. За 15 восьмої вже були люди, спочатку був ажіотаж. А зараз дуже повільно йде голосування. Було на президентських на даний час більше виборців", - розповідає Людмила Ковтун, заступниця голови дільничної виборчої комісії № 650190

Село Стрілкове Генічеського району - найпівденніша  точка в Херсонській області. Поряд з ним проходить "адміністративна межа" між Україною і тимчасово окупованим Кримом. Тут розташована одна виборча дільниця. Окрім місцевих  жителів на ній голосують відпочивальники та військові, прикордонники.

Станом на 14:20 521 виборець скористався своїм правом голосу.

 

Ілля Контішев, Анна Тонг, Наталія Тимофєєва, Ігор Педченко.

 

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-канал