Порушення на 183 одномандатному виборчому окрузі (ВІДЕО)

18:54, 21 лип. 2019
 
Порушення на 183 одномандатному виборчому окрузі (ВІДЕО)

Порушення на 183 одномандатному виборчому окрузі. Штамп ВИБУВ напроти прізвища Юрія Кирилова  було виявлено його довіреною особою.

"На нашій дільниці 697 стався інцидент: на бюлетені замість вибувшого кандидата поставили штамп ВИБУВ напроти Кирилова. Це, я вважаю, технічна помилка. Це не навмисне. Ніхто не хотів, щоб таке сталося. Це єдиний бюлетень і більше таких немає", - каже Олена Іванова, секретарка дільничної виборчої комісії 650697.

"Я вишукувала тих кандидатів, за яких я хотіла голосувати.  Почула зараз таку ситуацію, що напроти прізвища Кирилов  печатка ВИБУВ. У моєму бюлетені все нормально. Напроти цього прізвища все нормально", - розповіла Світлана Волкова, яка прийшла проголосувати .

 

"Члени виборчої комісії проставляли штамп ВИБУВ замість прізвища Костяк на прізвищі Кирилов, яке стоїть поруч. Ми знайшли 4 на даний момент. Але ще є багато, які ми не виявили",  - розповіла Наталя Черевко, довірена особа кандидата в народні депутати Юрія Кирилова.

На виборчій дільниці №650687 таке саме порушення секретарка комісії Олександра Маріконь прокоментувала так:

"З’ясовано, що штамп ВИБУВ було помилково проставлено на його прізвищі.  Ми цей бюлетень виборцям не видавали . він рахується як поганий. Ми його відклали, склали акт, всі підписалися. Він не враховується. Ми продивились інші на всяк випадок. Більше немає. Один бюлетень у нас неврахований по акту".

Спостерігачі громадянської мережі ОПОРА підтвердили порушення, яке сталося в аграрному університеті. За словами спостерігача від кандидата, зіпсованих бюлетенів більше, але їх ховають у столі, - повідомляє ОПОРА. Щодо неправильно проставленого штампу «вибув» політолог Дементій Бєлий сказав наступне:

"Коли ставиться штамп вручну, то можливі помилки. Але вони прикрі для кандидатів у депутати. Бо якщо проставлений неправильно штамп, або зайва людина якась,я к ви розповідали, то цей бюлетень є недійсним. Це може впливати з одного боку на результати волевиявлення, з іншого – всі подібні бюлетені є недійсними. І це може вплинути на остаточний результат. Всі кандидати в депутати повинні зараз їздити ти і дивитись на ці бюлетені. Бо цей бюлетень не лише проти Кирилова,а проти всіх кандидатів. Цей штамп ВИБУВ поставлений не там автоматично робить недійсними бюлетені для всіх кандидатів у депутати, за кого б не проголосували".

Оксана Хлєбус, Владислав Купрєєв.

 

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі