Під стінами ОДА відбувся мітинг за призначення Юрія Гусєва головою Херсонщини (ФОТО; ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

15:13, 11 лип. 2019
 
Під стінами ОДА відбувся мітинг за призначення Юрія Гусєва головою Херсонщини (ФОТО; ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні на площі Свободи у Херсоні проходила акція на підтримку нового голови облдержадміністрації Юрія Гусєва. Акція розпочалася о 10-й і завершилася об 11-й. Про те, чому прийшли на площу Свободи, кореспондентам Суспільного розповіли її учасники.

"Я тут як звичайний громадянин, звичайний житель Херсонської області. Акція - на підтримку призначення голови Херсонської обласної державної адміністрації. Я підтримую кандидатуру, яка зараз масово ходить в ЗМІ. Це Юрій Гусєв. Скільки область може бути вже без керівника? Це одна з головних причин", - говорить Михайло Зайцев, учасник акції на підтримку Юрія Гусєва, житель Херсонської області.

Світлина: ПІК

За словами організаторів, на початку акції на площі Свободи було близько ста людей. Чергували поліцейські. Інформацію про захід поширювали через соціальні мережі, говорить Олександр Максименко, керівник Громадської спілки "Об’єднання народного контролю України" у Херсонській області:

"Це була акція на підтримку новопризначеного губернатора Херсонської області Гусєва. Ми за таке призначення. Ми - Громадська спілка "Об’єднання народного контролю України". Нещодавно ми проводили акцію в Києві біля Генпрокуратури, і біля Адміністрації Президента. Кілька громадських організацій виїжджало. Зустрічалися з Зеленським. Він попросив підставити плече. Сказав, що буде призначатися Гусєв для наведення порядку у Херсоні та Херсонській області. Ми обіцяли підставити плече - ми це зробили. Ми від своїх слів не відмовляємося!"

Світлина: Петро Коберник

Олександр Максименко розповідає, що на початку акції на площі були присутні люди, які проти призначення Гусєва:

"Приходять люди, говорять, що стоять сепаратисти. Вони кидаються такими фразами, за які іноді потрібно відповідати. Є тут такі. Херсон – місто невелике, ми їх всіх знаємо. Тут Нікітєнко був і ті, хто з ним".

Об 11-й учасники акції розійшлися.

Світлина: ПІК

Ми зв’язалися телефоном із Сергієм Нікітенком, місцевим журналістом та громадським діячем, який, за словами учасників мітингу, спостерігав за цим заходом. Про учасників акції він розказав наступне:

"Випадково проходив, побачив натовп людей, підійшов. Мені здалось, що це була спланована акція мобілізації прихильників, якщо так можна назвати. Зібралось десь 60-70 людей, якісь там голови ОСМБ, ветерани АТО, виділялись дуже радники Владислава Мангера, від якого ніби-то відхрещується Гусєв. Але видно, що вони зацікавлені. Це була якась дивна акція підтримки майбутнього губернатора. Не знаю, чи потрібна йому ця підтримка".

Світлина: Херсонщина 24

Серед присутніх сьогодні під будівлею облдержадміністрації була і Римма Бараненко. Учасники акції на підтримку Юрія Гусєва закидали їй організацію альтернативного мітингу:

"Моя позиція, що цей мітинг, який відбувся сьогодні під ОДА, - він навіть не анонсувався. Я, принаймні, не бачила. Як хтось міг організовувати "проти-мітинг"? Це дуже дивно! Ну, насправді все відбулося навпаки – я дала анонс у соцмережах про те, що буде акція на підтримку київської акції, яка зараз відбувається. Вона називається "Не здамо країну". І це акція з вимогою діалогу президента і громадськості по низці питань, які ми озвучили публічно. Що найцікавіше - у цих питаннях ані слова немає про Гусєва, якого планують призначити губернатором. З чого деякі люди могли взяти, що це акція проти Гусєва? І так "підсуєтитись", щоб вранці вишикувати 200 людей і величезні друковані плакати, і навіть машину підігнали з великим банером, заради того, що злякалися, що хтось може вийти проти, - мене це дуже дивує".

ОНОВЛЕННЯ: Як повідомила кореспондентам Суспільного Ірина Атаманенко, речниця Нацполіції у Херсонській області, у мітингу на підтримку Юрія Гусєва взяли участь близько 80-ти осіб. Охорону громадського порядку під час заходу забезпечували 15 правоохоронців. Поліцейські не зафіксували жодних спроб перешкодити проведенню мітингу чи інших правопорушень.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів підтримав призначення Юрія Гусєва на посаду голови Херсонської ОДА два тижні тому. До цього він був висунутий у народні депутати від партії "Слуга народу" на парламентських виборах 2019-го року, але сам знявся з перегонів. За інформацією Південної Інформаційної Компанії, у суботу, 13-го липня, Президент України Володимир Зеленський має представити у Херсоні Юрія Гусєва як голову ОДА. Ми звернулися по офіційну інформацію до представників облдержадміністрації, проте наразі відповіді не отримали.

Олена Протопопова, Ілля Контішев, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі