У парку Херсонська фортеця відбувся молодіжний фестиваль (ВІДЕО)

17:39, 30 чер. 2019
 
У парку Херсонська фортеця відбувся молодіжний фестиваль (ВІДЕО)

У Херсоні відбувся перший молодіжний фестиваль "UniFest", приурочений до Дня молоді. Організувала фестиваль Молодіжна рада при Херсонському міському голові. Чи вдався захід, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

"Нам захотілося, щоб молодь мала можливість і платформу прийти і поспілкуватися зі своїми однодумцями. У нас представлено більше одинадцяти локацій. Це спортивна локація, релакс, хенд-мейди, йога – дуже багато всього. Тут молодь має можливість знайти однодумців, друзів, подивитись на локації, познайомитись один з одним. Звісно, це і привабливість міста: щоб молодь не виїздила з нього, воно було привабливим та комфортним", - розповідає Людмила Лук’янова, голова Молодіжної ради при Херсонському міському голові.

Одна з локацій – еко-воркшопи. Працівники обласної бібліотеки імені Олеся Гончара проводять майстер-клас із сортування сміття.

"Багато людей, які сьогодні були, казали, що у них удома тільки одне відро зі сміттям. Це дуже погано! Як мінімум їх має бути два: один для пластику та паперу, інший - для звичайного сміття", - каже Костянтин Капошилін, організатор заходів Херсонської обласної бібліотеки імені Олеся Гончара.

Влад Кобзар, прийшов на молодіжний фестиваль:

"Юні, молоді люди можуть взяти участь у різних квестах, водних битвах. Хочу квести. Але ще ніде не був".

У релакс-зоні – майстер-клас з медитацій.

"Медитація в житті допомагає заспокоїти розум, очистити його від негативу. Це дуже корисна практика, особливо в наш час, тому що люди, щоб звільнитися від негативів, вживають алкоголь або сидять цілодобово в інтернеті. Ми даємо альтернативу у вигляді медитації", - говорить Артем Матьовка, інструктор з медитації.

Поруч - лекторій. Тема обговорення - ораторська майстерність.

"Сьогодні тренінг про ораторське мистецтво: як навчитися виступати, отримуючи задоволення, подолавши страхи та хвилювання. Зараз час самопрезентацій. Поки не представиш себе, тебе мало хто помітить. Тому ораторська майстерність і вміння самопрезентування зараз на піці", - каже Оксана Дяченко, практичний психолог.

Валентина Кравченко, коучиня центру адаптації та саморегуляції:

"Ми будемо проводити майстер-клас з метафоричних асоціативних карток. Коротко їх називають мат-картки. З групи людина обирає наосліп картку, асоціює її зі своєю життєвою ситуацією і робить висновок - для чого це все в житті у неї відбувається".

Михайло Прокопчук, прийшов на молодіжний фестиваль:

"Це дає можливість усіх об’єднати разом. Є свої мінуси. Наприклад, легка неорганізованість: діти залишили свої ігри та на пів на третю прибігли на водну битву. Де вона? Сподіваюсь, що у подальшому цей захід буде рости, буде покращуватись організація. Але скажу: слава Богу, що цей захід вже є!"

Анастасія Воєводіна, прийшла на молодіжний фестиваль:

"Мені дуже сподобалась йога - медитувати".

Вероніка Осадчук, прийшла на молодіжний фестиваль:

"Дуже цікаві квести, локації, водні битви. Очікуємо ввечері концерт. Захоплююче!"

Молодіжний фестиваль "UniFest" закінчився виступами херсонських гуртів і дискотекою.

Оксана Хлєбус, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі