Генічеські випускники відмовилися від випускного заради благодійності (ВІДЕО)

17:11, 29 чер. 2019
 
Генічеські випускники відмовилися від випускного заради благодійності (ВІДЕО)

11-тикласники Генічеської загальноосвітньої школи №4 відмовилися від святкування випускного вечора. Замість цього вони вирішили допомогти дитячому відділенню Центральної районної лікарні. На гроші, які б мали витратити на вбрання та ресторани, випускники купили бактерицидні опромінювачі. Про все це вони розповіли кореспондентам Суспільного.

Ідея відмовитися від урочистостей заради благодійності належить одиннадцятикласниці Діані Бібі. Дівчина говорить, що думала про це кілька днів, а потім запропонувала однокласникам.

"Ми усім класом подумали та вирішили: для чого нам цей випускний? По суті - це пафос. Подивитися, у кого крутіша сукня чи хто який ресторан обрав.  І ми вирішили, що гроші, які ми збирали на випускний, краще віддати у лікарню", - говорить Діана Біба, випускниця Генічеської загальноосвітньої школи №4.

Випускники говорять, що хотіли зробити щось таке, щоб усі запам’ятали. У нашій школі, додають, ніхто такого ще не робив.  

"Робити подарунки набагато приємніше, ніж їх отримувати", - каже Микита Панков, випускник Генічеської загальноосвітньої школи №4.

Тетяна Чамор, випускниця Генічеської загальноосвітньої школи №4:

"Хотілося випускного вечора, одягнути сукню красиву. Але допомогти комусь - набагато краще, ніж сукня. Тим паче, її можна буде одягнути у будь-який інший раз".  

Другий крок, говорить випускник Олексій Якунін, який треба було зробити - це розказати про наміри щодо благодійності замість свята адміністрації школи і батькам. Додає, що зраділи, коли дорослі підтримали:

"Ми одразу визначилися, що гроші віддамо на благодійність. А зібратися разом, посидіти і погуляти зможемо у будь-який час. Потім звернулися до батьків, бо фінанси зараз залежать не від нас. Батькам ідея наша сподобалася". 

Михайло Новосельцев, батько випускниці:

"Я не заперечував, тому що вони вже не такі й діти, щоб їм вказувати, як їм треба робити. Це їх вибір, вони самі за це відповідають.  Вдячний вчителям, що вони підтримали дітей".

У травні  провели збори і обговорили, як будуть реалізовувати ідею. Вирішили, що придбають обладнання для  дитячого відділення центральної районної лікарні.

"Ми зібралися, усі батьки разом, і діти нам пояснили, чому вони не хочуть випускного. Вони бажають залишити по собі слід. Я пишаюся цим", - каже Ірина Мелимука, мати випускниці.

Наталя Цуканова, заступниця директора з виховної роботи Генічеської загальноосвітньої школи №4

"У нас в школі це вперше. Приємно, що в цих дітей ми вклали добро і милосердя, почуття відповідальності за інших дітей". 

Наталя Кузьменко, завідувачка дитячого відділення, показує подарунки. Випускники придбали два настінні бактерицидні опромінювачі. Один, говорить Наталя Кузьменко, повісили у приймальній кімнаті, де проходить огляд хворих, другий - в коридорі. До цього, за словами лікарки, в цих приміщеннях стояли лампи, які  давно застаріли і не справлялися зі своєю функцією:

"Коли діти передали нам гроші і ми разом купили ці лампи, встановили їх і, дивлячись щоразу на них, я розумію, що добро не вмирає".

Суму, яку витратили на придбання ламп, випускники тримають у таємниці, лише говорять, що вона незначна.

Ольга Ляшенко, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі