У Херсоні провели захід для дітей "Стін немає" (ВІДЕО)

17:14, 15 чер. 2019
 
У Херсоні провели захід для дітей

У парку Херсонська фортеця вдруге відбувся захід "Стін немає". За словами організаторів На нього зареєструвалося 100 учасників. Подробиці далі у сюжеті.

Захід організувала Владлена Рудюк, херсонка, яка є мамою дитини з інвалідністю.

"Рік тому побачила на реабілітації у Польщі, що для звичайних дітей роблять такі заходи безкоштовно, де кожна дитина отримує увагу і їм дарують посмішки. Я теж вирішила організувати таке свято для особливих дітей. Ми хочемо сказати, що різниці між норма типовими дітьми і дітьми з особливостями просто немає. Хочемо, щоб діти зростали у суспільстві, обов’язково треба вводити інклюзію", - говорить Владлена Рудюк, організаторка свята "Стін немає".

До дітей запросили аніматорів, підготували розважальну програму, і яка розвиває, солодощі, провели фотосесії. Кожному з учасників сподобалось щось своє.

"Маємо 3-х дітей, всіх сьогодні зареєстрували. Один у нас особливий хлопчик. Очікую багато чого: спілкування між батьками, ми часто зустрічаємось, щоб діти поспілкувались, щоб у них була посмішка", - розповіла Олена Гончарова, мати дитини з інвалідністю.

 

"Ми приготували такі міні подарунки для дітей, щоб вони раділи, це свято організоване для особливих діток", - ділиться Ліза Островська, мати дитини з інвалідністю.

"Люди намагаються соціалізувати своїх дітей, це дуже добре, тому що особливим дітям не вистачає спілкування, розуміння у суспільстві. Ми хочемо показати, що наші діти відкриті до спілкування. Таких свят потрібно ще більше. Головне – розуміння інших людей, як сприймати наших дітей у суспільстві. Вони тоді відкриваються. У мене 2-є дітей, молодший народився передчасно, стався інсульт і зараз діагноз ДЦП. За 6 років ми пережили понад 30 операцій на голові. Але ми не зупиняємося і радіємо життю щодня. Цього року підемо у 1-й клас", - розповіла Вероніка Рєзнікова, мати дитини з інвалідністю.

Наталія Тимофєєва, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі

 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fskifijantku%2Fvideos%2F343852136511869%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>