У Херсонському училищі культури відкрилась виставка архівних документів

12:34, 13 чер. 2019
 
У Херсонському училищі культури відкрилась виставка архівних документів

У Херсонському училищі культури відкрилась виставка архівних документів, присвячена 75-річчю створення закладу.

"Цікавий документ, який ми знайшли на шпальтах нашої херсонської обласної газети. Це перше оголошення  про перший набір до Херсонського технікуму політосвіти. Дата цієї газети 14 серпня 1944-ого. Ось вона", - каже головний спеціаліст відділу використання інформації документів державного архіву Херсонської області Сергій Чечет.

Ідея виставки народилася у зв’язку із 75-ою річницею створення Херсонської області, - розказав директор державного архіву у Херсонській області Віктор Лебідь:

"Оскільки є фонд училища культури в державному архіві області, є інші фонди. Є будівля, яка раніше була земством за часів російської імперії, яке займалося культурою у губернії. Ось ці складові привели до того, що з’явилася виставка".

"Ми вирішили віднайти ті документи, які слугували першоосновою нашого закладу. Ми самі шукали і якось нам не вдавалось. А ось архів зробив велику справу. Ми їм щиро вдячні. Вони спеціалісти. Розбираються", - говорить директор Херсонського училища культури Михайло Варгун.

"Маємо ось такі книжечки. Ми випустили силами нашого училища: наші випускники - наша гордість (перераховані наші кращі випускники) і спогади про  перших викладачів училища культури", - завідувачка музею Херсонського училища культури Наталя Коротецька.

Найбільш цікавим є документ 1955 року - це звіт про матеріально-технічну базу училища, розказав головний спеціаліст відділу використання інформації документів державного архіву Херсонської області Сергій Чечет:

"Пише про те, що дуже велике навантаження на студентів технікуму. Якщо порахувати усі обов’язкові години чи додаткові, коли студенти мали знаходитись у технікумі. Загальний час навчання студента на добу становить 19 годин 30 хвилин. І в мене виникло питання: в добі 24 години,с кільки ж залишається часу на все інше? Оцей документ мене найбільше вразив, який ми знайшли у фондах обласного архіву".

"Дізнався про видатних викладачів нашого училища. Дізнався про будівлі, в яких воно було створено. Взагалі багато нового дізнався про культуру та історію нашого училища і краю взагалі", - каже студент Херсонського училища культури Олександр Лисиця.

Оксана Хлєбус, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі