Херсонці сплатили 109 мільйонів гривень збору на армію

11:34, 12 чер. 2019
 
Херсонці сплатили 109 мільйонів гривень збору на армію

Фото прес-служби Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

За 5 місяців 2019 року платники податків Херсонської області перерахували до державного бюджету на підтримку української армії 109,3 млн. грн. військового збору з  приростом до минулорічних надходжень на 13,4 млн. гривень.

Безперечним лідером за обсягами надходжень «збору на армію» є внесок платників податків міста Херсона, який склав 56,5 млн. грн. або 52 відс. від загальних надходжень військового збору по області. Платники Новокаховського та Генічеського управлінь перерахували до бюджету на підтримку Збройних сил України 19,2 млн. грн. та 8,8 млн. грн. відповідно.

За підсумками проведеної кампанії декларування доходів громадян, отриманих протягом 2018 року, громадяни та платники податків нашої області самостійно задекларували до сплати 6,2 млн. грн. військового збору або на 1,4 млн. грн. більше минулого року .

Нагадаємо: платниками військового збору є фізичні особи - резиденти, які отримують доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи, фізичні особи - нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Ставка збору становить 1,5 відс. від об’єкта оподаткування.

Андрій Усов за матеріалами прес-служби Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі