Херсонець розмалював пейзажами один з будинків у обласному центрі (ВІДЕО)

16:37, 30 тра. 2019
 
Херсонець розмалював пейзажами один з будинків у обласному центрі (ВІДЕО)

Стіни у під’їзді та фасад перетворили на картини в одній з багатоповерхівок у центрі Херсона. Над створенням малюнків працює херсонський художник Валентин Івановський. За роботою сьогодні з ним поспілкувалися кореспонденти Суспільного.

Із пензлем та палітрою у руках Валентин Івановський розпочинає свій день біля чотириповерхового будинку на проспекті Ушакова. Чоловік розмальовує фасад у національній тематиці.

Малює, як розповідає сам художник, усе життя:

"Я малюю з дитинства, займаюсь цим професійно. Малюю портрети, пейзажі, оформлюю будинки".

Почалося все з під’їзду цього ж будинку. Три роки тому, як розповідає чоловік, на прохання свого друга він намалював картину на четвертому поверсі. Малюнок площею майже 18 квадратних метрів виконав акриловими фарбами, розказує художник:

"Все почалося з під’їзду. Той великий пейзаж - я працював над ним близько п’яти днів. Потім у під’їзді на першому поверсі. А на даний момент я працюю над фасадом. Я знаходжу ескізи, пропоную їх мешканцям, а вони вже вибирають те, що їм найбільше подобається".

Скільки витрачається фарби, Валентин не рахує, працює швидко. Першу картину, говорить, намалював за п’ять днів, другу, на першому поверсі, – за три.

"Мною було виконано оформлення під’їзду. При вході у під’їзд. Фарби – акрил, поверх – лак акриловий. Тривалість роботи – три дні", - каже Валентин Івановський.

Гроші на необхідні матеріали дають мешканці, допомагають із фарбами та шпаклівкою працівники розміщеного у цьому будинку будівельного магазину.

"Приходили консультувалися з приводу фарб, шпаклівки та ґрунтівки. Потім ми вирішили допомогти Валентину з матеріалами", - розповідає Ірина Чехова, працівниця магазину.

Окрім оформлення будинків, говорить Валентин, він пише звичайні картини. Показує роботу, виконану у стилі барельєф – це вид мистецтва, де зображення об’ємне.

Аліна Олефір, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі