У Гончарівці триває виставка вишитих картин Діани Баліної (ВІДЕО)

17:54, 29 тра. 2019
 
У Гончарівці триває виставка вишитих картин Діани Баліної (ВІДЕО)

Вишиті картини херсонської дизайнерки Діани Баліної презентує Херсонська обласна бібліотека імені Олеся Гончара. У своїх роботах майстриня поєднує різні техніки: від вишивки бісером до в’язання. Поспілкувалися сьогодні з авторкою колекції "Краса навколо" й кореспонденти Суспільного.

Діана Баліна за фахом дизайнерка реклами, та справжнє самовираження знаходить у вишиванні картин, говорить жінка. У колекції, що представлена у бібліотеці імені Олеся Гончара, сім робіт. На створення деяких, за словами майстрині, вона витратила не один рік.

"Деякі картини вишивалися за схемами, інші картини сучасні технології дозволяють створювати самостійно з будь-яких зображень. Тобто це може бути якась картинка з інтернету, яка сподобалась, скажімо це може бути картинка "Лев". Я її створювала із магніту для холодильника. Я його сфотографувала – це мені привезла подруга, дуже гарний, зі Львова. Я цю картину перетворила у схему для вишивки – і вийшла ось така прекрасна робота", - каже Діана Баліна, авторка виставки "Краса навколо".

Діана Баліна в обласній бібліотеці імені Олеся Гончара виставляється вперше, говорить керівниця відділу мистецтв Тетяна Краснолуцька:

"Всі, хто в нас виставляється вперше, – це ніби як поштовх для подальшої творчості. Тоді у нас ніби злітають ці автори, і продовжують виставлятися, працювати ще яскравіше. Діана Баліна дуже талановита дівчина, її вишиті роботи – це хрестиком в основному. І треба сказати, що в неї таке професійне бачення, вона дизайнерка за фахом. Дуже гарне і оздоблення робіт, дуже приємні кольори підбирає, підключає фантазію до своїх робіт, і в цілому з’являються такі роботи, які дуже зацікавили наших користувачів. І треба сказати, що виставка користується попитом".

Всі роботи Діани вишиті хрестиком, окрім однієї – картини "Жар-птиця", у якій авторка поєднала різні текстури.

"Тут в основі оксамит, тобто оксамитовий папір. Я хотіла поєднати його з золотом. Тобто хотілося, щоб картина вийшла не пафосна, в стилі ретро. Хотілося поєднати її із сучасністю. І тому я обрала графічний стиль. Ця жар - птиця символізує для мене свободу особистості, натхнення. Я знайшла лак для нігтів, який дуже гарно передавав текстуру золота, і дуже добре поєднувався з цим оксамитовим папером", - розповідає Діана Баліна.

У своїх роботах Діана поєднує різні техніки: вишивку, живопис, в’язання, створюючи об’ємні елементи. У сюжетах багато фантастичного, щоб уяві глядача було де розгулятися, говорить авторка колекції. Виставка картин Діани Баліної триватиме до кінця червня.

Олена Протопопова, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі