В Україні відбулося ЗНО з української мови та літератури (ВІДЕО)

14:10, 23 тра. 2019
 
В Україні відбулося ЗНО з української мови та літератури (ВІДЕО)

Сьогодні абітурієнти по всій країні складають ЗНО з української мови та літератури. Цей предмет є обов’язковим для вступу. Цього року в Херсонській області участь у тестуванні мають взяти 9 678 абітурієнтів. Для складання ЗНО з української мови та літератури на Херсонщині створили 42 пункти тестування. На одному з них працювали кореспонденти Суспільного.

10-та година ранку. Херсонська загальноосвітня школа №32. Тут складатимуть іспит 180 абітурієнтів.

На території школи жінка, яка назвалась відповідальною за проведення ЗНО в цьому окрузі, намагалась перешкоджати кореспондентам Суспільного, які зареєстровані як громадські спостерігачі, проводити відеозйомку, посилаючись на те, що це можна робити тільки за наявності спеціального дозволу.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті Українського центру оцінювання освіти, громадські спостерігачі мають право на фото- чи відеозйомку. Громадськими спостерігачами можуть бути: громадські організації, батьківські комітети, піклувальні ради навчальних закладів, засоби масової інформації:

"У пункті проведення ЗНО громадські спостерігачі мають право вести фото- і відеозйомку, аудіозапис на всіх етапах проведення ЗНО, крім періоду безпосереднього виконання учасниками ЗНО завдань в аудиторіях".

Після перемовин, які тривали близько чверті години, конфлікт було вичерпано. О 10:15 майбутніх абітурієнтів почали пропускати до приміщення. Інспектори звіряють сертифікат, паспорт та запрошення-перепустку.

Після цього зі сховища дістали контейнер із завданнями.

В аудиторіях учасники сидять поодинці. Перед ними документи, ручки та прозора пляшка із питною водою. Під час складання тесту не можна користуватися електронними носіями інформації: мобільними телефонами, флешками, навушниками – вони мають зберігатися у спеціально відведеному місці, розказує відповідальний за цей пункт тестування.

Тривало ЗНО з української мови та літератури три години.

Анна Тонг, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі