Протягом майже півроку на Херсонщині працевлаштовано 8,5 тисяч громадян, - обласний центр зайнятості

13:11, 22 тра. 2019
 
Протягом майже півроку на Херсонщині працевлаштовано 8,5 тисяч громадян, - обласний центр зайнятості

Більше 17-ти тисяч осіб скористалася послугами Херсонської обласної служби зайнятості протягом року. Наразі зареєстровано 9,5 тисяч безробітних громадян, з яких більше половини - жінки, а третина - безробітна молодь віком до 35 років, повідомляють у Відділі інформаційної роботи Херсонського обласного центру зайнятості.

За словами директора обласного центру зайнятості Євгенія Єрашова за цей період за допомогою обласної служби зайнятості забезпечено роботою 8,5 тисяч громадян:

"Упродовж січня-квітня поточного року роботодавці області надали до обласної служби зайнятості майже десять тисяч вакансій, що на 2 відсотки більше минулорічного показника. У середньому по Херсонській області на 1-ше травня 2019-го року на одну вакансію претендувало сім осіб".

Також повідомляється, що 154 безробітних працевлаштовані на створені роботодавцями робочі місця шляхом компенсації фактичних витрат в розмірі єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування.

До слова, професійне навчання за направленням служби зайнятості з початку року пройшли 3,6 тисяч безробітних. Більшість із них навчались на замовлення роботодавців, а отже, після навчання були працевлаштовані.

З початку року до громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 2,3 тисячі осіб з числа безробітних.

Ілля Контішев, за матеріалами Відділу інформаційної роботи Херсонського обласного центру зайнятості.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі