Закинуту будівлю профілакторію "Чайка" облюбувала для розваг молодь (ВІДЕО)

18:19, 14 тра. 2019
 
Закинуту будівлю профілакторію

Будівля колишнього профілакторію "Чайка", що належить Херсонському бавовняному комбінату, зараз у занедбаному стані. На даху цієї семиповерхівки збирається молодь. Потрапляє вона туди через вибиті вікна та двері на першому поверсі. Про це кореспондентам Суспільного розказали мешканці сусідніх з профілакторієм будинків.

Від колишнього профілакторію у будівлі залишилися понівечені меблі, шпалери в деяких кімнатах та табличка з правилами поводження у готелі.

А ще тут ми побачили відкриті каналізаційні колодязі, небезпечні сходи, ліфтові шахти. Наталя Місеч говорить, що особливо почали непокоїтись, коли в покинутій будівлі стали збиратися діти. Викликали поліцію, зверталися на гарячу лінію Кабінету Міністрів. Відповідь отримали від міського управління комунальної власності.

До жителів району доєдналися і керівники навчальних закладів, зокрема 36-ї школи.

Ми поспілкувалися з охоронцем "Чайки". Леонід працює тут з 8-ї до 18-ї. Так, говорить, прописано у договорі. На питання, як до будівлі потрапляють діти, відповідає наступне:

"Вночі тут нікого немає. Цілодобової охорони немаєю Мабуть, так договір укладено. Мені керівник сказав: "З 8-ї до 6-ї дивись". Там є лаз. Я вам поясню. Приходить їх сюди людей з 15".

Вікторія Соловйова, директорка Херсонської загальноосвітньої школи №36:

"Якщо ви перебуваєте на об’єкті, який довірено вашій фірмі охороняти, то за все, що тут відбувається, ви несете відповідальність як охоронець, бо допустили потрапляння дітей на цей об’єкт, і ваша фірма, це я вам просто пояснюю. Оскільки ви охороняєте, то ви не охороняєте тут скло і цеглу, ви забезпечуєте, щоб допуску на об’єкт не було".

Чоловік говорить - намагалися власними силами перекрити доступ до будівлі, заварювали двері, за деякий час їх знову вибивають.

Голова Дніпровської районної ради Владислав Кондратов пояснює, що окрім як звертатися до власника будівлі з проханням обмежити до неї доступ, зробити більше нічого не можуть.

У договорі йдеться про те, що охороняють об’єкти цілодобово. Ми намагалися телефоном зв’язатися із ліквідатором відкритого акціонерного товариства "Херсонський бавовняний комбінат", однак його контактний номер не відповідає. Владислав Кондратов каже - і надалі будуть звертатися до власників будівлі, щоб убезпечити дітей.

Аліна Олефір, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі