В обласному центрі розпочався форум ЛГБТ-спільноти (ВІДЕО)

18:07, 14 тра. 2019
 
В обласному центрі розпочався форум ЛГБТ-спільноти (ВІДЕО)

У Херсоні відкрився Квір-форум, у рамках якого проходить "Квір Арт Фест". Представники ЛГБТ-спільноти візьмуть участь у дискусіях та мистецьких заходах, форум завершиться маршем "За різноманіття та проти дискримінації", - розповідає кореспондентам Суспільного голова благодійної організації "Інша" Марина Усманова.

"Сьогодні сюди приїхало досить багато людей з різних регіонів України. Навіть є міжнародні учасники. Є лектор з Британії. В цьому році ми додали "Квір Арт Фест", тому що ми робимо акцент на арт-ініціативах, на арт-активізм, тобто активізм методами мистецтва. У нас буде багато виставок. Буде перформенс, будуть творчі ворк-шопи", - говорить Марина Усманова, голова благодійної організації "Інша".

Ольга Стоянова приїхала на форум з Одеси:

"Мене звуть Ольга. Я представляю перший ЛГБТ-хор України. Називається він "Квірті квір". Ми приїхали з Одеси, наша керівниця Рубцова Ольга, вона організувала хор ще 2014-го року. Вже п’ятий рік нашому хору, склад змінювався. Але зміст залишається один – ми через музику, через мистецтво, через якісь позитивні посили говоримо, що музика і мистецтво - вони не мають гендеру, не мають орієнтації, раси. Що це те, що може об’єднати нас. І багато наших пісень про любов, про взаєморозуміння, про те, що нам не потрібна війна.  Ми всі за любов".

Фрідріх Чернишов, директор організації "Trans Generation", поет:

"Квір-Форум проходить вже третій рік. Мені здається, це одна з важливих українських подій. Воно про припинення дискримінації, про права ЛГБТ-людей, про права транс-людей, про права жінок. Те, що часто замовчується, ті гомофобні злочини, які замовчуються, - тут так чи інакше ці теми підіймаються. Тобто зв’язок з мистецтвом. Хочеться у цьому взяти участь. Нічого схожого я в інших містах України не зустрічав. Форум традиційно завершується маршем, присвяченим боротьбі з гомофобією, який проходить 17-го травня".

Олена Протопопова, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі