До Херсона приїхала команда з гандболу з Болгарії (ВІДЕО)

17:31, 6 тра. 2019
 
До Херсона приїхала команда з гандболу з Болгарії (ВІДЕО)

Вперше за 27 років до Херсона приїхала команда з гандболу з Болгарії. 

Як розказав директор вищого училища фізичної культури Валентин Сух, ідея запросити до Херсона спортсменів з Болгарії виникла  у вихованців училища після їх минулорічної поїздки до Шумена. 

"Весь тиждень болгарські діти будуть працювати у нас. Ми забезпечили їх проживанням, харчуванням, автобусом та проводимо для них екскурсії. Я сподіваюсь, що за декілька місяців вони запросять наших дітей до себе і коли наші спортсмени будуть більше їздити, то і результат буде кращим", - говорить Валентин Сух.

Сьогодні під час тренування спортсменки відпрацьовували захисні дії та передачі. Милен Янев розповів, що до Херсона приїхали спортсменки 2004 року народження.

"Мета нашого  приїзду до Херсона – добре підготуватися до Чемпіонату Болгарії серед дівчат. Ці спортсменки 2004 року народження.  У Херсоні є хороші тренери, вони є одними з кращих в Україні. Ми знаємо, що Україна отримувала медалі на Олімпіаді і на Чемпіонаті світу та Європи. Вони можуть навчити наших дівчат чомусь новому", - розповів Милен Янев менеджер гандбольного клубу «Шумен - 98».

Заслужений тренер України Михайло Мілославський розповів, що торік херсонські спортсменки допомогли болгарським у підготовці, зігравши з ними два товариські матчі. 

"Стосунки з містом Шумен у нас давні. У 80-ті роки в Херсоні ще не було професійної команди. Тричі ми виїздилили до Шумена, чоловічий гандбол ми приймали тут. Але потім це все припинилось. Торік після телефонної розмови ми вирішили поїхати до Шумена. Ми були на відкритті палацу спорту і зіграли з ними 2 матчі і, як  виявилось, допомогли їм у підготовці. Вони вперше за багато років борються за 1 місце в Чемпіонаті Болгарії. До цього в них були тільки 3- 4 місця", - говорить Михайло Мілославський заслужений тренер України.

Учасниця команди з гандболу вищого училища фізичної культури Анастасія Наконечна говорить, тренування зі спортсменами з інших країн  корисні, бо можна дізнатись про нові техніки.

"Ми цього року стали 3-ми на Чемпіонаті України серед дівчат 2004-2005 рр. народження. Торік у команді 2003-2004 рр. ми посіли 2 місце у фіналі Чемпіонату України. Також минулого року я отримала звання кращого гравця з пляжного волейболу", - розказала Анастасія Наконечна.

"Цього року ми ставимо перед собою мету – посісти 1 місце  з пляжного волейболу, а для цього треба багато тренуватися. Ми будемо на  2-тижневих зборах у Скадовську. І ці тренування є також корисними, тому що ми працюємо над передачами та захистом", - додала Крістіна Логвінова учасниця команди з гандболу вищого училища фізичної культури.

Болгарська спортсменка Наталі Христова з 8 років займається гандболом.

 

"2016 –го року ми були на Чемпіонаті в Іспанії. Мені дуже сподобалось. Спортсмени були сильні. Я вважаю, що тренування зі спортсменами з інших країн – це дуже корисно. Ти стаєш впевненішим у собі", - говорить Наталі Христова учасниця гандбольного клубу «Шумен - 98».

Анна Тонг, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі