Херсонські спортсмени привезли з Чемпіонату світу 7 медалей та 3 пояси (ВІДЕО)

16:11, 24 кві. 2019
 
Херсонські спортсмени привезли з Чемпіонату світу 7 медалей та 3 пояси (ВІДЕО)

Сім медалей і три пояси абсолютного чемпіона привезли спортсмени Херсонського коша українського козацтва з Чемпіонату Світу з бойового мистецтва, що проходив у Мілані в середині квітня. Зараз бійці повернулися до тренувань. На одній з них побували кореспонденти Суспільного.

Владиславу десять років, п’ять з них він займається спортом. На чемпіонаті Світу він виступав у категорії К1. У першому бою бився з дагестанським спортсменом. На останніх хвилинах раунду відправив суперника у нокдаун. Переміг Владислав і в категорії ММА.

Менше року займається цим спортом дванадцятирічна Вікторія. Вона на ринг виходила у трьох видах змагань. У категорії К1 отримала "бронзу", у фрі-боксі - "срібло", "золото" - у кікбоксінгу. Найбільш хвилюючим, говорить Вікторія, було отримати "золото". Виникли суперечливі моменти і судді не зараховували бали. Тільки після повторного перегляду бою Вікторії дали перше місце.    

У змаганнях взяли участь спортсмени із 21-ї країни світу. Це три з половиною тисячі учасників. У складі збірної України окрім двох херсонських спортсменів був тренер, який теж виходив на ринг. Юрій Нікулін виступав у трьох категоріях. В К1 і греплінзі його дискваліфікували за агресивне ведення бою і незнання правил. У фрі-боксі він отримав перше місце. 

"Собою не дуже задоволений. Хотілося в деяких категоріях краще себе показати. Незнання правил не звільнило мене від відповідальності. Я був дискваліфікований. Змагання були не прості, але й не дуже важкими. Боролися два дні. Було дванадцять бойових майданчиків. Ми виступили у чотирьох різних бойових версіях. Це був фрі-бокс, К1, ММА, і ще один - учкур. Це бій на м’яких шаблях. Враховуючи, що ми українські козаки, ми не змогли відмовитися від цього. На шаблях ми програли. В усіх інших видах ми перемогли. Загалом я задоволений своїми спортсменами. Вони показали ту техніку, якої я їх навчав. Хоча в залі, вдома, я її не бачив. Коли ми виїхали на Чемпіонам світу, то я був здивований, як вони показали себе. Навіть на Чемпіонаті України я в них цього не побачив. А в такому екстремальному виді, далеко від дому, від батьків, - ось там вони почали показувати свої суперздібності", - говорить Чемпіон світу з боксу, тренер Юрій Нікулін.

Ольга Ляшенко, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі