У Херсоні відкрилась виставка картин турецьких художників (ВІДЕО)

17:06, 23 кві. 2019
 
У Херсоні відкрилась виставка картин турецьких художників (ВІДЕО)

У виставковій залі Херсона о 13–ій годині відкрилася експозиція робіт викладачів турецького університету "9-те вересня", що у місті Ізмірі. Якуп Озтуна, декан факультету мистецтв цього вишу, привіз 29 робіт.

Якуп Озтуна, який привіз виставку до Херсона з Туреччини, розповів, які роботи представлені:

"Роботи різні - це графіка, кераміка, скульптури, фотографія тощо. Кожен викладач має власне бачення того, що він зобразив. Від співробітництва очікую об’єднання та зміцнення стосунків, зв’язку між нашими університетами".

Першими відвідали виставку студенти Херсонського національного технічного університету.

"Більше у стилі метамодерну, у нас цьому не дуже навчають. Це мені цікаво. І подивитись, як уявляють собі творчість в інших країнах", - говорить Данило Паничко, студент ХНТУ.

Михайло Набєгов, студент ХНТУ:

"Я полюбляю виставки, бо цікаво подивитися на світосприйняття інших людей, цікаво побачити інші різні прийоми, які використовуються в графіці та інших роботах".

Юрій Бардачов, ректор ХНТУ:

"Зовсім інший менталітет, інше бачення світу. Цікаво, як взаємодіяти нашому світу зі світом мусульманським, турецьким, незвичним для нас".

Наприкінці осені до Ізміру поїде делегація з Херсона. Там представлять роботи студентів технічного університету. Як розповіла завідувачка кафедри дизайну ХНТУ Олена Чепелюк, це робиться для обміну досвідом.

"У нас нещодавно була виставка нашого викладача. То цікаво порівняти вміння та техніки наших викладачів і як навчають за кордоном. Помітна різниця у стилі, у техніках, різне уявлення жанрів", - каже Валерія Лобач, студентка ХНТУ.

Юлія Мельник, студентка ХНТУ:

"Мені найбільше сподобались портрети дівчат, в якому стилі вони виконані, кольорова гама".

На виставці представлені роботи 14-ти викладачів факультету мистецтв турецького університету. Працюватиме вона до 9-го травня.

Наталія Тимофєєва, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі