В "Опорі" розповіли про результати спостережень за виборами (ВІДЕО)

17:11, 22 кві. 2019
 
В

Громадянська мережа "Опора" представила результати своїх спостережень у день голосування на Херсонщині. Крім зафіксованих цією організацією порушень, оголосили й результати паралельного підрахунку голосів.

"Не зважаючи на всі помилки, вибори пройшли у відповідності до принципів законності і демократичності. Ми можемо говорити, що в країні відбулась демократична зміна влади. Явка була майже 60% по Херсонській області", - говорить Максим Єлігулашвілі, координатор спостереження громадянської мережі "Опора" за виборами в Херсонській області.

Під час другого туру виборів Президента України майже 1 300 спостерігачів Громадянської мережі "Опора", говорить її координатор Максим Єлігулашвілі, паралельно рахували голоси. 

"За результатами можемо говорити, що кандидат Володимир Зеленський набрав 73,2%, Петро Порошенко – 24,3%. Зараз очікуємо  результати по всій Україні. Подивимося, наскільки у нас буде співпадіння", - каже Максим Єлігулашвілі

Прес-секретарка "Опори" Катерина Пономаренко говорить, що спостерігачі фіксували різноманітні порушення, як членами ДВК, так і виборцями:

"Серйозних порушень не було".

За словами Катерина Пономаренко, під час виборів підрозділи поліції отримали 51 звернення про порушення. За 28-ма повідомленнями прийнято законні рішення, 22 звернення – перевіряються. В день виборів поліція зареєструвала десять повідомлень про незаконну агітацію, дев’ять – про конфліктні ситуації на дільницях, вісім – про відсутність громадян у списках виборців та шість скарг на неприбуття членів комісії до виборців для голосування на дому.

Ольга Ляшенко, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі