У Херсоні відбувся перший етап вело-змагань (ВІДЕО)

11:33, 22 кві. 2019
 
У Херсоні відбувся перший етап вело-змагань (ВІДЕО)

У Херсоні відбувся перший етап дитячих велосипедних перегонів. Змагались діти у парку "Херсонська фортеця". До участі організатори запросили велодрайверів до 14-ти років. Що з цього вийшло, бачили кореспонденти Суспільного.

"Видаємо номери, які є в наявності. Треба заява від батьків, дозвіл на проведення велоперегонів дитини", - говорить Євгенія Горева, яка реєструє учасників змагань.

Перед початком заїзду учасники отримують вело-банан.

"Я збираюсь змагатись за перше місце. Я люблю кататись на велосипеді", - каже Єлизавета Тріщова, учасниця змагань.

Софія Баленко, учасниця змагань:

"Мені подобається. В мене настрій добрий".

Іван Калюжний, учасник змагань:

"Сьогодні я прийшов з гарним настроєм. Я катаюсь вже близько семи років. Мені дуже хочеться перемогти в цьому змаганні".

Данило Горевий, учасник змагань:

"Це взагалі моє хобі. Я дуже люблю кататись. Катаюсь я років з 8-9".

Трирічна Аліса на велосипеді майже з народження.

"Нашій Алісі 3,5 роки. Вона на біговелі з 11-ти місяців. Минулого року вона вже брала участь у цих змаганнях", - розповідає Тетяна Іванова, мама учасниці змагань.

Поруч з Алісою до старту готується велосипедист зі стажем - чотирирічний Тимур.

"З півтора років нам тато подарував біговел. І Тимур почав пробувати по дому. Почало виходити. Тимур минулого року вже брав участь у цих змаганнях", - каже Тетяна Миколаєнко, мама учасника змагань.

Першими стартують біговели.

"Ідея виникла минулого року. Провели одні змагання. Цього року ми намагаємось чотири змагання провести по території області. Це Херсон, Нова Каховка, Олешки. Це перший етап даних змагань. Дітей допускаємо від 0 до 14 років - усіх охочих. Єдина умова: щоб був шолом у них. Привернути увагу до велоспорту. Це щоб вони мали можливість з батьками займатись спортом", - розповідає Андрій Кутасов, організатор змагань, голова Федерації велосипедного спорту Херсонської області.

Ксенія Сіліна, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі