Як голосують херсонці, які зареєстровані у центрі обліку бездомних осіб (ВІДЕО)

18:58, 21 кві. 2019
 
Як голосують херсонці, які зареєстровані у центрі обліку бездомних осіб (ВІДЕО)

Виборча дільниця для одного будинку. Там голосують люди, зареєстровані у Херсонському центрі обліку бездомних осіб. На дільниці №650783 у списках 2 172 людини. Голова ДВК Марія Недошовенко говорить, що тут вона спостерігає низьку активність виборців.

Сьогодні центр реєстрації зачинений. Тут зареєстровано 2 480 людей. Всі вони мають голосувати на дільниці у школі №36.

Юрист Володимир Куценко розповідає, що люди в центрі реєстрації не живуть. В їх паспортах тільки штамп з цією адресою.

"Люди, які зареєстровані за адресою центру, ідуть на голосування до виборчої дільниці, найближчої до цього центру. Всі ці люди є в списках. Тобто всі люди, які бажали проголосувати і зараз бажають проголосувати, мають право прийти на виборчу дільницю і здійснити своє право голосу", - говорить Володимир Куценко, заступник начальника відділу Херсонського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги.

Голова ДВК №650783 Марія Недошовенко говорить, що у першому турі виборів Президента України на цій дільниці проголосувало 280 людей. Сьогодні, за її словами, активність вища. За півдня прийшов 191 виборець.

"Явка, звичайно, - хотілося б кращої, більшої. Ми відкрилися рівно о 8-ій годині. Перед цим у нас була робота: відкривали сейфи металеві - у нас зберігалася вся документація. Потім ми урни всі опечатували, потім ми всі зареєстрували контрольні талони і їх опустили. І рівно о 8-ій годині у нас вже й пішли виборці", - каже Марія Недошовенко, голова ДВК №650783.

Світлана зареєстрована у Херсонському центрі обліку бездомних осіб. Про обставини, через які виникла така потреба, жінка не говорить. На цю дільницю прийшла голосувати вперше.

"Минулого разу у мене не було можливості проголосувати. Цього разу я проголосувала. Дуже рада цьому, що я використала свою громадянську можливість, зробила свій вибір. Все було добре. Жодних проблем. Я знайшла це місце, де мені потрібно було проголосувати. Так що все добре і я сподіваюся, що я зробила правильний вибір", - говорить Світлана Григорянц, яка прийшла голосувати.

У Херсонському центрі обліку бездомних осіб зареєстрований і Олександр.

"Порушень жодних не бачив. Все чудово зроблено, організовано. Нормально, тихо, спокійно. Без будь-яких питань. Направили мене туди, куди треба. Показав паспорт - все гаразд", - розповідає Олександр Палієнко, прийшов голосувати.

На цій дільниці присутній один спостерігач. Говорить, що порушень не побачив.

"Нормально проходить. Спокійно, в решті решт", - говорить Євген Руснак, спостерігач від громадської організації "Команда ЗЕ".

Як розповів кореспондентам Суспільного заступник начальника відділу Херсонського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Володимир Куценко, Херсонський міський центр обліку бездомних осіб був створений 1-го грудня 2012-го року. Обласний – 2014-го. Вони діють на базі Херсонського обласного благодійного фонду "Мангуст". Відповідно до законодавства такі установи можуть створюватися неприбутковими громадськими організаціями у співпраці з органами місцевого самоврядування. Це структура, що надає тимчасову реєстрацію місця перебування або проживання у Херсоні за адресою вулиця Перекопська, 187А, та допомогу у відновленні втраченого паспорту громадянина України. До центру громадяни звертаються самостійно.

Андрій Усов, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі