Бюлетені для голосування надійшли до ОВК №183 (ВІДЕО)

17:42, 18 кві. 2019
 
Бюлетені для голосування надійшли до ОВК №183 (ВІДЕО)

За три дні до другого туру виборів Президента України територіальні виборчі комісії на Херсонщині отримують бюлетені для голосування. Кореспонденти Суспільного бачили, як відбувався цей процес в ОВК №182. Отримали виборчі бюлетені й на 183-му територіальному виборчому окрузі. Як це було, також дізнавались наші журналісти.

Пакунки з бюлетенями для 107-ми виборчих дільниць передають через вікно.

"Всього отримали 162 000 бюлетенів. До 183-го округу, за офіційним списком Держреєстру, належить 1 591 540 виборців. Списки сьогодні Держреєстр видає на дільниці. Тому з сьогоднішнього дня можна підійти і перевірити себе у списку. На даний момент до нас прийшли протоколи, але 17 пакунків ще їдуть", - каже Ольга Зінченко, голова окружної виборчої комісії територіального виборчого округу №183.

Владислав Гладкий, як член окружної виборчої комісії, координує та контролює роботу дев’яти виборчих дільниць.

"Станом на вечір вчорашнього дня всі дільниці уже сформовані. Можливо, будуть якісь поодинокі випадки, коли люди будуть відмовлятися або мінятися, але це, сподіваюсь, не вплине на процес голосування. Кворум на дільницях є. Ми це контролюємо", - говорить Владислав Гладкий, член окружної виборчої комісії територіального виборчого округу №183.

Каже, що надлишок паперів – недолік організації виборчого процесу.

"Я розумію - захищені канали зв’язку, інформація надходить до ЦВК. Але, от наприклад, позавчора вимкнулось світло і його майже добу не було: ввечері одного дня і другого дня. Поки нам не привезли генератор, а потім увімкнулося світло. Але до цього робота на добу зупинилася. Так, захищена лінія зв’язку, але ми не могли під’єднатися до мереж ні через телефон, ніяк. До нас надходили паперові дані. Як ми їх занесемо до комп’ютеру?", - веде далі Владислав Гладкий.

Двері приміщення, де будуть зберігатися бюлетені до 21-го квітня, опечатали документом з підписами 14-ти членів окружної виборчої комісії.

Нагадаємо, у неділю, 21-го квітня, відбудеться другий тур виборів Президента України. У бюлетенях буде два прізвища кандидатів: Володимир Зеленський і Петро Порошенко.

Оксана Хлєбус, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі