Дачники та перевізники мітингували проти нового понтону (ВІДЕО)

19:26, 16 кві. 2019
 
Дачники та перевізники мітингували проти нового понтону (ВІДЕО)

З 10-ї години під Херсонською міською радою містяни збирали підписи під зверненням до Володимира Миколаєнка. Херсонські дачники та перевізники вимагають від чиновників легалізувати старий пірс в районі Гідропарку та відремонтувати дорогу в провулку Проточному.

Дачний сезон розпочато і люди знову збираються на мітинг. Вони протестують проти введення в експлуатацію нового причалу.

Всі, хто прийшов сьогодні, а це 150 людей, зареєструвалися. За два дні до мітингу ініціативна група зібрала 650 підписів під зверненням з вимогами до міського голови.

"Ми протягом року минулого не змінюємо вимог, ми хочемо лише одного - зручностей для містян, для експлуатації старого причалу, який знову-таки встановлений на цьому місці попередньою владою Херсона. І нинішня влада, після виборів президентських, а потім - парламентських, також буде попередньою. Тому як можна знищувати зроблене для людей? Адже це комунальна власність!", - говорить Борис Романченко, керівник ініціативної групи із захисту інтересів дачників і перевізників.

Після того, як старий причал поріжуть на металобрухт, перевізників змусять перейти працювати на новий і підписувати угоду з КП "Гарантія", говорить приватний перевізник Олег Павленко:

"Єдине наше прохання до міської влади – допомогти нам узаконити таким чином причал, щоб він належав громаді, а не приватній особі. Не перевізнику, а назавжди належав громаді й був безкоштовним для експлуатації для всіх дачників".

Серед учасників акції протесту багато пенсіонерів. Вони проти нового причалу.

"У нас зручний причал, у нас хороші хлопці перевізники. Ми можемо дістатися на дачу в зручний час. І от ми дізнаємося про таке! Навіть не запитали у нас! Навіщо нам той причал?", - питає Тамара Коновалова, яка прийшла на мітинг.

Тетяна Іллєнко, прийшла на мітинг:

"Вони на минулих зборах не захотіли нас, пенсіонерів, навіть слухати. В першу чергу повинні були нас вислухати, щоб всім було добре".

Серафіма Котова, прийшла на мітинг:

"Він нас влаштовує повністю. Там всі боти нормально підходять. Сідаємо - жодних проблем. Єдина проблема – перегородили, щоб ми не ходили по провулку. Тепер ми у віці змушені ось так перелазити".

Спочатку до мітингувальників вийшла заступниця міського голови Інна Трибух:

"На сьогодні працює і той, і інший понтони. На сьогодні з причалу відходять судна як приватних перевізників, так і підприємства "Дніпро-лайф", які виходять працювати з нового сертифікованого понтона. Все, більше я нічого не скажу!"

Така відповідь людей не влаштувала і вони вирушили до кабінету першого заступника міського голови Ігоря Козакова. Чекали годину, поки закінчиться засідання виконкому.

Олена Проценко, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі