Жителі Сергіївки скаржаться на відсутність транспорту (ВІДЕО)

16:01, 15 кві. 2019
 
Жителі Сергіївки скаржаться на відсутність транспорту (ВІДЕО)

Жителі села Сергіївки Каховського району скаржаться на відсутність транспорту ввечері. Автобус Каховка–Кам’янка заїжджає в село вранці о 6:30 та в обід о 13:20. Ввечері він не ходить. Люди не знають, чим добиратися додому з роботи.

13:20. До Сергіївки під’їжджає автобус Каховка–Кам’янка.

Любов Вінаєва сьогодні не встигла на автобус, добиралась попутками і йшла пішки три кілометри до свого села.

"Ось це ж легко. 77 років - і мені треба йти три кілометри! І я ж не знала, що автобуса не буде. Взяла ж собакам і собі поїсти. Я об 11:50 була вже на Маячанському переїзді. Дивлюсь - із Каховки жовтий автобус не пішов. Виходить, що сьогодні був не жовтий автобус і він на Маячанському не зупинився", - говорить Любов Вінаєва, жителька села Сергіївки (Каховський район).

Алла Литвиненко, жителька села Сергіївки (Каховський район):

"Я приходжу на автовокзал. "Чи є автобус на Сергіївку?", - спитала я в дівчини, яка працювала там. Вона сказала, що ні. "Треба їхати на Чаплинку і до Олешок",- говорила вона мені. У мене був тиск 220 на 150. Як ви думаєте, було мені добре йти пішки так три кілометри? Я спитала: "Де автобус?" Вони відповіли: "Його зняли з рейсу і він поїхав у Любимівку".

Вікторія Погорілова, жителька села Сергіївки (Каховський район):

"В лікарні тебе записують не тільки ж на ранок, а коли є вільний час. Наприклад, сказала нам прийти о 12-ій. Ми просиділи і не встигли на автобус. Вечірнього рейсу вже не буде. І мені з дитиною треба йти пішки три кілометри. Йому тільки два роки".

Ілона Литвиненко говорить, що жителям Сергіївки доводиться шукати різні способи, як потрапити додому:

"Якщо, наприклад, об’єднатися декількома сім’ями, в яких є транспорт, то це буде коштувати з кожної родини по 40 гривень. Якщо викликати таксі, то це буде 100 гривень, щоб доїхати до міста. Не дешева забаганка. Витрачаємо багато коштів".

Кореспонденти Суспільного запитали у голови сільської ради, чи є вихід із цієї ситуації.

"Пишемо звернення. Ми зі свого боку на сесії ухвалюємо рішення про підтримку звернення наших жителів. Аналогічне звернення – рішення сесії направляємо до районної ради та райдержадміністрації і там вони будуть вже розглядати це питання. Чи будуть вони проводити тендер, як вони будуть вирішувати це питання, чи є взагалі така змога, чи ні, – це їхня компетенція. Ми до цього, на жаль, не маємо стосунку", - відповідає Алла Федай, голова Кам’янської сільської ради.

Далі Алла Федай говорить, що зараз вони чекають на рішення ЦВК, яким будуть призначені вибори в об’єднаних територіальних громадах:

"За перспективним планом ми об’єднуємося в територіальну громаду з Таврійською міською радою. Звичайно, якщо у нас були вже вибори і процес об’єднання був завершений, то такого питання не було б і сполучення між населеними пунктами було б реалізоване в повному обсязі. Це є одним із пріоритетів, коли ми йшли на об’єднання".

Анна Тонг, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі