В обласному онкодиспансері запустили благодійний проект "Краса в боротьбі за життя" (ВІДЕО)

18:28, 11 кві. 2019
 
В обласному онкодиспансері запустили благодійний проект

У Херсонському обласному онкодиспансері стартував благодійний проект "Краса в боротьбі за життя". Місцеві перукарі-волонтери робитимуть зачіски пацієнтам закладу. Про це кореспондентам Суспільного розповіла Ірина Сокур, головна лікарка онкодиспансеру:

"Ініціатором цього проекту є приватний підприємець Марина Касаткіна, яка організувала перукарів з міста Херсона, всіх небайдужих людей, які готові прийти і поділитися своєю працею заради того, щоб підтримати наших пацієнтів, які перебувають у нас на лікуванні. І метою цього проекту є підвищити настрій пацієнтів і зробити їх гарними і привабливими, незважаючи на те, що вони проходять таке серйозне лікування в такому дуже серйозному закладі".

Ольга Маркова, пацієнтка Херсонського обласного онкологічного диспансеру:

"Спасибі тим людям, які небайдужі до нас. Хоч економія на перукарні. Тому що пенсія - 1 900. А лікування? Так що спасибі, хочу бути красивою".

Інна Болдирєва, пацієнтка Херсонського обласного онкологічного диспансеру:

"Добре, що про нас піклуються. Дякуємо їм. Я хочу зробити каре".

Ініціаторка проекту Марина Касаткіна говорить, що сьогодні до нього готові долучитися десять салонів міста, зацікавилися також майстри з Каховки та інших міст і сіл області. Це дозволить  ралізовувати проект "Краса в боротьбі за життя" на постійній основі, а пацієнти диспансеру раз на тиждень користуватимуться послугами перукаря безоплатно.

"Салон, який я відкрила шість років тому, розташований через дорогу від онкодиспансеру і до нас часто приходили його пацієнти. Після того, як минуло шість років, ми розуміємо, що це не той комфорт і не ті умови, які їм потрібні. Нам навіть іноді незручно було брати за це гроші, обслуговувати за якусь ціну. І от ми порадились з майстрами, створили "viber"-групу, у якій опитали майстрів нашого міста, чи погодились би вони взяти участь у цьому проекті. Дуже багато було відгуків, які говорили: скажіть час і дату", - розповідає Марина Касаткіна, ініціаторка проекту "Краса в боротьбі за життя".

Перші пацієнти імпровізованого салону повертаються від майстринь зачісок з новими стрижками.

Олена Протопопова, Олександр Шепель.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі